HURDA ARAÇLARINI SOKAKLARA BIRAKANLARA CEZA

Kullanım ömrümü tamamlayan ve kullanılmayan araçların sokak aralarına terkedildiğini söyleyen Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, “ mahallelerde yaptığımız kontrollerde bazı kişilerin hurda araçlarını yol kenarlarına, boş arsalara bıraktıklarını görüyoruz. Yasak olmasına rağmen araçların yol kenarlarına ve  boş alanlara bırakılması sonucunda bazı olumsuzluklarla karşılaşılmaktadır. Araçlar yüzünden yollar daralmakta ve trafiği engellemektedir.

 

CEZA KESİLİYOR

 

Ayrıca hurda araçlar sinek, fare, böcek, haşarat gibi zararlıların barınma, üreme ve çoğalma mekanları haline geldiğinden insan ve çevre sağlı açısından da tehlike oluşturmaktadır. Çevre ve görüntü kirliliği de oluşturan hurda araçlarını sokaklara teker edenlere Kabahatler Kanununun 41. maddesine göre 575 TL  ve 32. maddesine göre de 227 TL cezai işlem uygulanmaktadır” dediler. Yetkililer son iki ayda 10 adet hurda araç sahibine 4.010 lira para cezası kepildiğini de söylediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817