Hurşit Güneş: “MHP, AKP’nin Payandasıdır”
 CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, TBMM Genel Kurulu'nda, Suriye'ye ilişkin hükümete verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık tezkeresi konusunda, "MHP, aslında bu iktidarın payandasıdır. Hep de payandası olmuştur. Daha önce de Suriye ile ilgili tezkereye evet oyu vermişlerdi" dedi. 

Güneş, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında tezkereye "evet" oyu veren MHP'yi eleştirdi. 

"MHP, aslında bu iktidarın payandasıdır. Hep de payandası olmuştur. Sağın bir bastonudur" diyen Güneş,  "Daha önce Suriye ile ilgili tezkereye de evet oyu vermişlerdi ama Meclis kürsüsünden 'Suriye politikanız yanlıştır' derler ama 'biz size evet oyu vereceğiz' derler. Dün de aynı şeyi yaptılar" şeklinde konuştu. 

"Seçim barajı kalksın" 

Demokratikleşme paketine de değinen Güneş, "dar bölge seçim sistemi" ve "daraltılmış bölgesi sistemi"nin, çoğunluğu elinde tutan partinin parlementoda çok daha büyük bir çoğunluğu elde etmek için düzenlendiğini ileri sürdü. 

Azınlık partilerinin bu seçim sisteminde parlementoda temsil imkanı bulamayacaklarını savunan Güneş "Seçim bölgeleri yeniden düzenlenebilir. Seçim barajı indirilmelidir, küçük partiler Mecliste temsil imkanı bulabilmelidir. Seçim barajı tümüyle kalksın" diye konuştu. 

Güneş, şöyle devam etti 

"Başörtüsü insanların özel yaşamında kişisel tercihleriyle ilgili bir konudur. Kamusal alan ayrı tabi. Başbakan "çarşaf olmaz" demiş. Peki çarşaf kişisel bir tercihse ona ne diyeceksin? Yani hakim türbanlı olamıyor ama öğretmen olabilecek ama çarşaflı olamayacak. Neden olamayacak? Başbakan bunu açıklasın. O da insanların kişisel tercihidir belki ." 

"Kimse Başbakan Erdoğan'a hakaret edemez" 

Beşar Esed'in, Halk Tv'deki röportajında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında sarf ettiği hakaret içerikli sözlerinin kabul edilemeyeceğini anlatan Güneş,  "Başbakan Erdoğan'la ilgili kim olursa olsun, bir başka kişinin hakaret içeren sözlerini doğru bulmam. Ama bu, Başbakan Erdoğan'ın Suriye konusunda doğru politika izlediği anlamına gelmez" şeklinde konuştu. 

"Esed'den biz şu anda şikayetçi değiliz, ülkesine demokrasi getirmedi diye, öteden beri şikayetçiyiz" diyen Güneş, "Eğer Esed'den kurtulmak ve Suriye'ye demokrasi getirmek istiyorsak, Türkiye'nin bu konudaki politikasını değiştirmesi gerekiyor" ifadesini kullandı. 

Eski İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen'e ihaleye fesat karıştırdığı ve görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle 3 ay 3 gün hapis cezası verilmesiyle ilgi yargı kararını da değerlendiren Güneş, "Sefa Sirmen İzmit Belediye Başkanlığı için aday adayı olmuş bir arkadaşımızdır. Önümüzde ön seçimler yapılacak. Aday adayı olan bir kişi hakkında yorum yapmam doğru lmaz, kendisine haksızlık olur" dedi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817