banner2779
banner2752
banner2750

Huzurevi sakinleri Doğal Yaşam Merkezi’nde huzur buldu



 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tabiat Turizmi Eylem Planı kapsamında Kocaeli Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ile birlikte İzmit Huzurevi’nde ikamet eden vatandaşları Uzuntarla’da bulunan Doğal Yaşam Merkezi’nde ağırladı. Huzurevi sakinleri 70 dönüm arazi üzerinde kurulu, geyik, ördek, lama gibi hayvanların barındığı, büyük ağaçların hâkim olduğu merkezi dolaşarak güzel saatler geçirdi.


 

DOĞA YÜRÜYÜŞÜ YAPTILAR

Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi’nde özel araçlarla getirilen İzmit Huzurevi sakinlerine Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol ve Dilek Karaca eşlik etti. Araçlardan iner inmez Doğal Yaşam Merkezi’nin yemyeşil doğasına hayran kalan huzurevi sakinleri alanda yürüyüş yaptı. Alanda yürüyüş gerçekleştiren misafirler doğal hayatın tadını çıkardı.



 

DOĞA İLE BULUŞTURMAK GURUR VERİCİ

Huzurevi sakinlerini Doğal Yaşam Merkezi’nde misafir eden Büyükşehir Belediyesi Başkan danışmanı Nermin Tol ‘’ Sizleri burada misafir etmek bizler için bir gurur kaynağı oldu. Sizleri doğa ile buluşturarak farklı bir gün yaşadığımız için çok mutluyuz. Bu gezinin hepimizin hafızasında tatlı bir anı olarak kalmasını diliyorum ‘’ dedi.

 

GÜNLÜK HAYATTAN ARINMAK İÇİN FIRSAT

Huzurevi sakinleri ise günlük hayattan arınıp böylesine doğal bir alanda yürüyüş yapmanın kendilerine çok iyi geldiğini ifade etti. Huzurevinden gelen konuklar Büyükşehir Belediyesi’nin kentin hizmetine sunduğu Doğal Yaşam Merkezi’ni çok beğendiklerini belirterek bu yürüyüş etkinliğini düzenleyenlere teşekkür etti.

 

AVRUPA’NIN EN ÖNEMLİ DOĞAL YAŞAM PARKI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe  Uzuntarla bölgesinde içerisinde otobur hayvanların bulunacağı ve doğal yaşamın hakim süreceği Avrupa’nın en büyük Doğal Yaşam Merkez’lerinden birini kurdu.70 Dönüm alan üzerine kurulan canlı popülasyonunun giderek arttığı alanda,  yeşil başlı yaban ördekler, dağ keçileri, Lama, Kızıl Geyik, Deve Kuşu ve bir çok kanatlı hayvan bulunuyor.

 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751