banner2779
banner2752
banner2750

“İBRAHİM AMCA, BİZİM İÇİN YAPTIKLARINI BOŞA ÇIKARMAYACAĞIZ"

 

 

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Sultan Orhan Mahallesi’nde yer alan Özel Pelikan Ortaokulu’nu ziyaret etti. 2015 yılında hizmete giren ve 120 öğrencisiyle hizmet veren okulda incelemeler yapan Karaosmanoğlu, öğlen yemeğinde geleceğin aydınlık beyinlerinin masasına konuk oldu. Okul kurucusu Gülay Körükmez, Müdür Sibel Demir Akmusluk ve velilerin hazır bulunduğu ziyaret sonrası açıklama yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Rabbim her dâhim çocuklarımıza zihin açıklığı versin. Yavrularımızın hizmetinde olmak çok güzel” dedi.

 

“EĞİTİM-ÖĞRETİM HAYATI ÇOK ÇALIŞMAYI GEREKTİRECEKTİR”

Fırsat buldukça okulları ziyaret ederek öğrencilerle buluşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, başarının tesadüf olmadığını ifade etti. Başarının emek ve alın teri istediğini söyleyen Karaosmanoğlu, “Gençlerimiz gelecekteki Türkiye’nin sahipleridir. Bundan dolayıdır ki sorumlulukları da büyüktür. Eğitim-öğretim hayatı çok çalışmayı gerektirecektir. Ancak hayattan da kopmamalıdırlar. Sosyal yaşamı, doğayı, oyunlar oynamayı da ihmal etmemeliler” diye konuştu.

 

“TÜM ÇOCUKLARI KENDİ ÖĞRENCİLERİM GİBİ GÖRÜYORUM”

Bugün bilgiyi öğrenme aşamasında olduklarını da öğrencilere sohbetinde ifade eden Karaosmanoğlu, “Yarın ise öğrendiklerinizi hayatınıza tatbik edeceksiniz. Bu yüzden bugün alacağınız eğitim sizler için çok kıymetli” sözleriyle önemli hatırlatmalarda bulundu. Okuldaki öğrenci ve öğretmenlerle masa tenisi oynamayı da ihmal etmeyen Karaosmanoğlu, ülke olarak çağın gerisinde kalmamalıyız hatırlatması da yaptı. Karaosmanoğlu, veli ve öğretmenlerle olan sohbetinde de “Büyükşehir Belediye Başkanı olmanın yanında asli mesleğimin öğretmenlik olduğunu hatırlatmak istiyorum. Bu nedenle bu kentin tüm çocuklarını kendi öğrencilerim gibi görüyorum. Bu yüzden eğitime büyük önem veriyorum. Ücretsiz spor okullarımız, Bilgi Evlerimiz, Kocaeli Bilim Merkezimiz, Kılavuz Gençlik projemiz, Akademi Lise ve Akademi Üniversite programlarımız, Diriliş Kamplarımız çocuklarımızın ve gençlerimizin hizmetindedir” şeklinde konuştu.

 

“ÇOK ÇALIŞIP ÜLKEMİZE FAYDALI İNSANLAR OLACAĞIZ”

Öğrencilerden geleceğe güvenle bakmalarını da isteyen Karaosmanoğlu, “Okuyun, çalışın, kendinize güvenin. Dünyayla bağlantınızı koparmayın. Unutmayın, en büyük savaş cahillikle yapılan savaştır. Ben hepinize inanıyorum. Sizlerin gözlerindeki ışıltı bizlere gelecekten güzel haberler veriyor” dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile sohbet eden öğrenciler de, “İbrahim Amca, bizim için yaptıklarını asla boşa çıkarmayacağız. Çok çalışıp ülkemize faydalı insanlar olacağız. Ülkemiz için üreteceğiz, ülkemize kazandıracağız”  demesi üzerine Karaosmanoğlu da “İşte gözlerinizden aldığım bu mana benim hayat iksirim, yaşam enerjimdir” diyerek duygularını ifade etti. Ziyaret okulun idareci, öğretmen ve velileriyle yapılan fikir alışverişinin ardından sona erdi. Birliktelikte Gebze Belediye Başkanı Adna Köşker de yer aldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751