İkinci Olimpiyat Madalyamız Neslihan’dan

2012 Londra Paralimpik Oyunlarında ülkemizi masa tenisi sınıf 9’da temsil eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’un milli masa tenisçisi Neslihan Kavas, finalde Çinli Lina Lei ile karşı karşıya geldi. Güçlü rakibi karşısında başa baş bir oyun sergileyen milli sporcumuz, ilk seti 11-8 kaybederken ikinci seti 11-8 kazandı. Üçüncü seti de 11-7 kazanan Kavas Çinli rakibi karşısında 2-1 öne geçti.

ÜÇÜNCÜ SETE KÖTÜ BAŞLADI

Üçüncü sete kötü başlayan Kavas seti 11-5 yenik kapadı. Kavas son seti de 11-7 kaybederek karşılaşmadan 3-2 mağlup ayrıldı. Aldığı bu sonuçla gümüş madalya kazanan milli sporcumuz olimpiyatlarda Halter branşında bronz madalya kazanan Özlem Becerikli’nin ardından ikinci olimpiyat madalyasını Türkiye ve Kocaeli’ye kazandıran isim oldu.

KAVAS, İLKLERİN SPORCUSU

Masa Tenisi Sporuna 10 yaşında başlayan 1987 doğumlu milli masa tenisçi Neslihan Kavas, 2004 Atina Olimpiyatlarında beşinci, 2008 Pekin Olimpiyatlarında ise üçüncü olarak ülkemize ilk madalya kazandıran sporcu oldu. Kavas, Paralimpik Masa Tenisi Dünya şampiyonasında takımlar düzeyinde 2010 yılında Dünya ikincisi, 2011 ve 2007 yıllarında yapılan Avrupa Ferdi Paralimpik Masa Tenisi şampiyonasında ise iki kez Avrupa şampiyonluğu yaşayan tek sporcu. Neslihan Kavas’ın Türkiye ve Uluslararası müsabakalarda ise sayısız şampiyonluk ve dereceleri bulunuyor.

YENİ OLİMPİYATÇILAR KOCAELİ’DEN ÇIKACAK

Karşılaşma sonrası büyük sevinç yaşayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’un milli sporcusu Neslihan Kavas sevinç gözyaşlarına hâkim olamadı. Müsabakanın hemen ardından milli sporcumuzu arayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tebrik ederek, ülkemize ve Kocaeli’ye Olimpiyat madalyası kazandırdığı için Neslihan Kavas’ı kutladı. Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak spora her zaman yatırım yapmaya devam edeceklerini ve yeni açılan spor tesisleriyle yeni olimpiyat sporcuların Kocaeli’den çıkmaya devam edeceğini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817