İKİNCİ SATRANÇ OKULU MAP’DA AÇILDI

EN BÜYÜK PARA BİLGİ

 

Açılışta  konuşan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan “Burası sadece satranç okulu değil başka bilgilerinde paylaşılacağı bir yer yani öğrenilecek yani bilgi yuvası olacak bir yer. Bilgi  faydalı bir şey mi evet bilgi çok faydalı bir şey. Artık çağımız madenler, doğalgaz, su ve petrolden daha değerli bir şeyi daha keşfetti. Bilgi satışını keşfetti. Artık en büyük para bilgidir. Satranç çok önemli bir beyin sporudur. Beynin gelişmesi, disipline edilmesi, bir çok ihtimali bir arada değerlendirebilme yeteneğine kavuşması ve zor şartlarda dayanma gücü sağlanması gibi özelliğe sahip olmak için satranç sporunu yapmalıyız” dedi.

DONANIMLI NESİLLER

Çocuklar için iyi beslenme ne ise satrancın da beyin için aynı önemde olduğunu  da söyleyen Doğan “Çocuklarımızı şimdiden donanımlı olarak yetiştireceğiz. İyi yetişen nesiller başta kendisi ve ailesi olmak üzere yaşadığı toplumu ve ülkesini yüceltir, bayrağını değerli kılar. İşte bunun için okullarımızda ve kentimizde satranç okullarını yaygınlaştırıyoruz” şeklinde konuştu. Açılış sonrası Başkan Doğan, öğrencilerle birlikte satranç oynadı. Kavaklar Caddesi üzerinde açılan satranç okuluna 6 satranç masası ile 20 kişilik etüt merkezi yer alıyor. Kavaklıspor’un da desteklediği okuldan öğrenciler ücretsiz yararlanacaklar ve belirli günlerde satranç öğretmeni çocuklara satranç dersleri verecek.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817