İLİM YAYMA CEMİYETİ KOCAELİ ŞUBESİ 3. GELENEKSEL HAYIR ÇARŞISI VE KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR…
 İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli Şubesi  3. Büyük Geleneksel Hayır Çarşısı ve kültür etkinlikleri ile 25 Nisan 2015 Cumartesi Saat: 11:00’de açılışa Sakarya Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu açılışın hemen akabinde Ermene Meselesi konusunda açıklama yapacaktır. Daha sonra  Serdar Tuncer ve ekibinin gösterileri devam edecektir.29 Nisan Çarşamba Gününe kadar İzmit Perşembe Pazarı alanında çeşitli etkinliklerle İlim Yayma Cemiyeti halkımızla buluşacaktır.

3. GELENEKSEL HAYIR ÇARŞISI

Her yıl geleneksel hale getirilen Hayır çarşısı ve kültür etkinlikleri ile İlim Yayma Cemiyeti 99’dan 999’a eğitim ve kardeşlik projesi kapsamında Anadolu’nun çeşitli illerinden şehrimize getirilip okutulmakta olan, yetim, öksüz ve okuma fırsatı bulamayan öğrencilerin topluma faydalı fertler olarak yetişmesi için tümimkan ve gayretlerini sürdürmektedir.Hayırseverlerin de katkılarıyla okutulmakta olan öğrencilerimizin başarılarına katkı sağlamak üzere Yeniköy’de Ortaöğrenim Erkek Yurdumuzla, İzmit Çınarlı”da ortaöğrenim kız yurdumuzla, Umuttepe’de 2 Blok halinde Yükseköğrenim kız yurdumuzla, 42 Evler’de yükseköğrenim erkek yurdumuzla, Yeşilova’da yükseköğrenim erkek yurdumuzla, yükseköğrenim erkek öğrenci evlerimiz ve ilçelerimizdeki 7 adet kreş ve anaokullarımızla 1100 öğrencinin burs, barınma, eğitimi ve geleceğe hazırlanması için çalışmalarını sürdüren İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli Şubesi çeşitli ürünlerin satışının yanı sıra aynı zamanda halkımızı bilinçlendirmeküzere kültürel etkinliklerle dolo dolu bir hafta geçirmek üzere eğitim görevini sürdürmektedir.

İYİLİK HAREKETİ VE KARDEŞLİK DUYGULARI

Aynı zamanda yardımlaşma ve kaynaşma  alışkanlıklarının arttırılması yönünde iyilik seferberliği olan bu hayır çarşımıza hanım kollarımız başta olmak üzere ev hanımları el emeği ürünlerinin yanı sıra tüccar, esnaf ve kurumların bağışladıkları ürünlerle bu hizmetlere katkı sağlanmaktadır. İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli Şubesi Hanım Kollarımız, Yönetim Kurulu ve İstişare kurulu üyelerinin gayretleri ile bu etkinlikler gerçekleştirilmektedir.

KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ:

25 Nisan Cumartesi Saat: 11:00’deAçılış töreninden sonra Sakarya Üniversitesi Öğretim görevlisi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu günün anlam ve önemine binaen Ermeni Meselesi hususunda açıklama yapacaktır. Akabinde Serdar Tuncer ve ekibinin sahne almasıyla itkinliklere başlanacaktır.

26 Nisan  Pazar Günü Saat: 14:00’de Amir Ateş “İlahiler ve Kasideler”  yine 26 Nisan Pazar Günü Saat: 16:00 Ebubekir Sifil“Ehli Sünnete Yönelik Saldırılar”

27 Nisan Pazartesi Saat: 14:00Senai Demirci “Söyleşi” 27 Nisan Pazartesi Saat: 18:00’de Ali Kaygısız “Helal Gıda”

28 Nisan  Salı Saat: 18:00 İsmail KılıçarslanYenişafak Gazetesi Yazarı

29 Nisan Çarşamba Saat: 14:00’de Prof. Dr. Ali Seyyar “Peygamberimiz ve Engellilerle birlikte yaşamak”

Birbirinden değerli akademisyen ve konuşmacıyı ağırlayacağımız programlarımızdan Kocaeli Halkının faydalanmasını sağlayacağız.

Konferansların yanı sıra her gün kreşlerimiz ve ortaöğrenim erkek yurdumuzun çeşitli gösterileri ile dolo dolu bir hafta geçirilecektir.

Şark köşesi ile çay ve kahve ikramları bahanesi ile muhabbetin şahane olduğu bir haftada Kocaeli Halkı ile buluşmak hem iyilik hareketine onları katmak hem de tanışma ve kaynaşma ile kardeşlik bağlarını güçlendirmek amacıyla tüm halkamızı İzmit Perşembe Pazarı Alanına  bu güzide buluşmaya davet ediyoruz.

Bu vesile ile tüm Kocaeli Halkının üç aylarını tebrik ediyoruz dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817