İLİM YAYMA CEMİYETİNDEN VEFA GECESİ

İlim Yayma, ilk kurucularını  ve cemiyette başkanlık ve  yöneticilik yapanları Sahil Öğrenci yurdu bahçesinde açık havada yemekli bir toplantı ile buluşturdu.  1977 yılında fakir ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimi ve barınması amacıyla Başiskele Seymen'de kurulan şubenin ilk kurucu başkanı, o dönemde ilimizde bulunan ve SEKA Genel Müdürü olan Kemal UNAKITAN oldu. Daha sonra sırası ile Sabri Metin, Ahmet Hamdi Erkan, Rıdvan Yıldırım, Halis Dadanlar,  Hüseyin Candemir, Doğan Erol, Hasan Ordu ve Muhammet Karaosmanoğlu şube başkanlığı yaptı. 

 

Kocaeli Şubesinin Halkla İlişkiler Komisyonu tarafından organize edilen ve Hüseyin KANCA tarafından sunulan “Vefa Gecesi” programına cemiyetin ilk kurucuları Ahmet Gül, Kemal İrfan AKKUŞ, Sabri Metin,  ve cemiyete gönül veren eski duayenlerden Orhan ATABAY, Sefer Sabri ŞENGÜL, Mehmet Üzmez, Mustafa Uzar, Mazaffer Şişmanoğlu, Necmi Doğan, Ramazan Doğan, Recep Alkuş, Resul Temel, Sabri Gür, Sabri Kırcalı, Sefer Sarı, Selahattin Duru, Zafer Erciyes, Mehmet Gül, Kazım Aydemir, Kamer Günay, İsmet Çalışkan, Hüseyin Öğütçen, Fikret Ayman, Cafer Özcan, Bekir Tavşan, Ahmet Seymen, Ahmet Özdemir ve Abdullah Erol  katıldı.

 

Toplantı öncesi kısa bir tanışma yapan cemiyet üyeleri, tek tek söz alarak geçmişte yaşadıkları zorlukları anlattı. Bu zorluklar içinde attıkları bir tohumun bu gün güzel meyveler vermesi ve kreşler, ortaöğretim ve yükseköğretim yurtları ile 750 öğrenciye hizmet edecek  duruma gelmesini mutlulukla izlediklerini dile getirdiler. Toplantıda söz alan eski başkan ve üyeler ortak mesaj olarak  “Bu köklü ve hayırlı cemiyetin Yönetim Kurulu,  Bizleri 20 - 30  yıldır görüşemediğimiz dostlarımızla bir araya getirdikleri için hepsinden Allah razı olsun.” dediler.

 

Vefa Gecesine davet edilen 102 kişiden toplantıya gelemeyen   üye ve kurucuların isimleri okundu.  ilk kuruculardan , eski bakan Kemal UNAKITAN'ın böyle bir gecede olmayı çok arzu ettiği ancak, hastalık tedavisi nedeni ile Antalya da bulunduğu ve tüm katılan dostlarına selamları olduğu iletildi. 

 

Vefa Gecesinde söz alan kuruculardan  Sabri Metin beyefendi “Dünya gelip geçiyor, bize sormadan dönüp duruyor bu durumda ne yapılırsa kardır. Sağlığınız sıhhatiniz yerindeyken bir şeyler yapın, bendeniz 1977 senesinde Sayın Kemal Unakıtan bey efendiye Seka Genel Müdürü ben İş ve İşçi Bulma Kururumun da görevliydim. Sayın Unakıtana İlim Yayma Cemiyetini İlimizde kuralım dedim. Genel Merkeze üyelik kayıtlarımızı yaptırıp 1977  yılında Kocaeli’de İlim Yayma Cemiyeti’ni kurmuş olduk. Yükseköğretim öğrencilerine hizmet ediyorduk. Elhamdülillah kuruluşu yaptık bereketli çalışmalar yaptık. Vefasız bir dünyada yaşıyoruz, evet vefa imandandır, müslümanlar kardeştir kardeşler her zaman birlikte olmalıdır, birbirimizin eksiklerini tamamlayalım. Olan olmayana yardım edecek. Dostlar birbirlerini her zaman hatırlayıp görüşmelerine devam edecek. Böyle toplantılar daha sık yapılmalı diye düşünüyorum. Elhamdülillah cemiyetimizin bugünlere gelmesinde emeği geçen kardeşlerimizden Allah razı olsun. Birbirimize omuz omuza destek vererek gücümüzün yettiğince kimimiz maddi, kimimiz bedenen, kimimiz de maneviyat yönünde desteklerini sürdürmelidirler.” dedi. 

 

Toplantıda söz alan Şube Başkanı Feyzi UTAŞ, “ Sizler bizim için çok kıymetlisiniz. O yokluk ve zor zamanlarda bu hayırlı hizmeti başlatan siz büyüklerime teşekkürü bir borç biliyorum. Sizlerin zorluklarla başlattığı bu hayır ve hizmet kapısı bu gün Kocaeli'yi aşmış, Türkiye'de örnek projelere imza atan bir cemiyet olmuştur. Sizlerin dua ve desteği ile çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Hepinize bu vefa gecemize katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

 

 Toplantı sonunda cemiyete hizmet edip ahirete göç edenlerin ruhlarına, yurtlarda öğrenciler tarafından  okunan hatimlerin duası yapıldı. Daha sonra havanında kararması ile birlikte yemekler  yenilirken cemiyet çalışmalarının anlatıldığı sinevizyon gösterisi eski üyeler tarafından ilgi ile izlendi.

 

Vefa Gecesi sonunda katılanlara yapmış oldukları çalışmalar için birer şükran belgesi verilip, toplu olarak bir hatıra fotoğrafı çekildi. Toplantı sonunda vefa gecesine katılan ve birbirlerini uzun zamandır görmeyen cemiyet yöneticileri  birbirleri ile hasret giderdi ve uzun uzun sohbet etme imkanı buldu.

KATILIMCILAR ve ŞÜKRAN BELGESİ VERİLENLER

A.Hamdi Erkan, Abdullah Erol, Ahmet Gül, Ahmet Özdemir, Ahmet Seymen, Bekir Tavşan, Cafer Özcan, Doğan Erol, Fikret Ayman, Halis Dadanlar, Hüseyin Candemir, Hüseyin Öğütçen, İsmet Çalışkan, Kemal İrfan Akkuş, Kamer Günay, Kazım Aydemir, Mehmet Gül, Mehmet Üzmez, Muhammet Karaosmanoğlu, Mustafa Uzar, Muzaffer Şişmanoğlu, Necmi Doğan, Orhan Atabay, Ramazan Doğan, Recep Alkuş, Resul Temel, Rıdvan Yıldırım, Sabri Metin, Sabri Gür, Sabri Kırcalı, Sefer Sarı, Sefer Sabri Şengün, Selahattin Duru ve Zafer Erciyes

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817