İLİM YAYMADAN MÜFTÜLÜĞE ZİYARET
 İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli Şubesi Camiler ve Din Görevlileri Haftası Münasebetiyle İzmit Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu'nu ziyaret etti.
Ziyarete İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli Şube Başkanı Feyzi Utaş, Eğitim Komisyon Başkanı Hulusi Güngör, Teşkilantlanma Başkanı Hüseyin Kanca, Müesseseler 
Komisyon Başkanı Mustafa Tekoğlu, Halkla İlişkiler Komisyon Başkanı İsa Solakoğlu, Tanıtım Komisyonu Başkanı Öner Polat, Din Görevlileri Komisyon Başkanı Ali Fazıl Demir ve Yönetim Kurulu Üyesi Muammer Açıkgöz katıldılar.
İzmit İlçe Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu; "Bu yıl Camiler ve Din Görevlileri haftasının konusu Camiler Kadın ve Aile bu vesile ile kadınlarımızı camilerimizden uzak tutmamalıyız camilerimizde onlara özgü projeler hazırlanmalı, rahat abdest alabilecekleri şadırvanları ve giriş çıkış yapabilecekleri özel imkanlar sağlanmalı. Peygamber efendimiz ilk kurban bayramı namazına mescide kadınları da davet etmiş bayram namazında kadınlarda mescitte bulunmuşlardı. İslam toplumunda kadınlarımızın sosyal mekanlarda her yerde olmalıdırlar. Yeni yapılan camilerin altlarında işyeri olmamalıdır. Camilerimiz düz ayak girilebilir olmalı ve bahçelerine de çocuk parkları kurulmalıdır. Bu vesile ile çocuklarımızı ve kadınlarımızı camilere yaklaştırılması sağlanmalıdır. 
İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Feyzi Utaş'ta camiyet olarak çok çeşitli alanlarda hizmetler veriyoruz. Bu hususta ilim almış din görevlisi imamlarımızı da yaptığımız Eğitim seferberliğine katmak onların bu birikimlerinden çocuklarımıza faydalı olacağına inanarak faydalanmak üzere Din Görevlileri Komisyonu oluşturduk. Başkanlığına da Ali Fazıl Demir hocamızı getirdik. Fakülte ve Ortaöğretim öğrencilerimizin din eğitimi ve özellikle İmam Hatip Lisesi öğrencilerimizin derslerine katkı sağlamak üzere mahallerde evler oluşturarak eğitim seferberliğine gönüllü hocalarımızı da dahil etmek istiyoruz. Bu hususta desteğinizi istiyoruz dedi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817