İlimizde görev yapan 9 rütbeli asker gözaltında!
 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında tüm Türkiye genelinde cemaat yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturmalar ilimizde de devam ediyor. Daha önce cemaatle bağlantılı olduğu belirlenen ve ilimizde görev yapan rütbeli asker görevinden uzaklaştırılmıştı. Bazıları KHK ile meslekten men edilen rütbeli askerlerden 9’u geçtiğimiz gün İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne bağlı ekipler tarafından gözaltına alındı.

 

İFADELERİ ALINIYOR

Gözaltına alınan 9 rütbeli asker, sorgulanmak üzere terörle mücadele şubesine götürüldü. Aralarında bir yüzbaşının da olduğu askerlerin ifadelerinin alınmasına devam edilirken, 4 kişi hakkında ise yakalama çalışması yürütülüyor. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şunlara yer verildi:

 

YÜZBAŞI DA VAR

“FETÖ/PDY Terör örgütünün Kocaeli ilindeki yapılanmasına yönelik cumhuriyet başsavcılığımızca yürütülen 2016/13921 soruşturma sayılı dosya kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı emriyle görevden uzaklaştırılan ve örgütün kriptolu haberleşme aracı Bylocuk’u kullandıkları tespit edilen; H.İ.T. (Teğmen), K.A. (Asteğmen Kıdemli Başçavuş), E.Ç. (Uzman çavuş), B.E. (Uzman çavuş), İ.S. (Uzman çavuş), A.Y. (Üsteğmen), N.A. (Üsteğmen), L.G. (Üsteğmen), İ.G. (Yüzbaşı) gözaltına alındı.

 

4 KİŞİ ARANIYOR

D.O. (Üsteğmen), M.A. (Uzman çavuş), E.A. ve M.A. isimli kişilerin yakalama çalışmalarına devam edilmektedir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817