İLİMTEPE DELİK DEŞİK

Kocaeli’nin Körfez İlçesi’ne bağlı İlimtepe Mahallesi’nde, 15 gün önce yaşanan ve bir kişinin öldüğü, 2 kişinin de ağır yaralandığı olaydan sonra, dikkatler bu yerleşim yerine çevrildi. Yapılan araştırmalar sırasında, İlimtepe’nin ve daha sonra sıralanan köylerin tarihi dokusu nedeniyle yıllardır define avcıları tarafından delik deşik edildiği anlaşıldı.

İlimtepe Mahalle Muhtarı Kazım Elmas, bölgenin 2 bin yıllık tarihi dokulara sahip oluğunu ve bu nedenle de iştah kabarttığını belirterek, ‘’Burayı duyanlar gelip araştırma yapıyorlar. Çevrede çok sayıda eski kayalar var ve bunların kral mezarları olduğunu düşünüyorlar. Bölgeye gelen define meraklıları, yüksek tepelerdeki kayalara çıkıyor ve olsa olsa burada önemli biri, hatta kral gömülmüş ve onun kaya mezarı zamanla bu hali almıştır yorumu yaparak maceraya girişiyorlar. Bazı kayaların 50 metre kadar delindiği ve mağaralar açıldığı görüldü. Bu güne kadar kazılan kayalardan ve açılan çukurlardan define çıktığını duymadık. Bana göre bunlar birer hayal ve insanlar bu hayallerin peşinde can vermeye başladılar’’ dedi.

Her yerde kazı izi

İlimtepe’nin, Korsan Mezarlığı olarak da bilinen tepelerinde, neredeyse her büyük kayanın içi ve kenarları oyulmuş durumda. Küçük bir gezi yapıldığında kayaların içinde açılan ve derinliği 50 metreyi bulan kuyular, mezar şeklinde oyulmuş kayalar, kazılmış toprakları bulmak mümkün. Adeta define hayali peşinde koşan insanların uğrak yeri olan İlimtepe’de, vatandaşlar da bu durumdan şikayetçi. Jandarma birçok kez bu gurupları yakalayıp, adli makamlara sevk etse de hayal arayışının önüne geçilemiyor.

Son olarak bu hayalcilerden bir kişinin patlama sonucu hayatını kaybetmesi, 2 kişinin de ağır yaralanması arayışları bitirmemiş. Tam tersine, bölgeye gelen insanlar delinen ama patlayıcı yerleştirilemeyen kayayı daha çok merak edip, yarım kalan işi tamamlamak için fırsat kollamaya başlamışlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817