banner2779
banner2752
banner2750

İLİMTEPE İLKOKULU İNGİLTERE’DE KÖRFEZ’İ TEMSİL ETTİ
 İngiltere’nin Redbourn şehrindeki StLuke’s okulundaki toplantıya İlimtepe İlkokulu adına okul müdürü Ahmet KARAKAŞ, proje koordinatörü Engin ERTÜRK, okul öğretmenleri Gözde SEVGEN, Esra Demet ERTÜRK, Serpil KAYALI ve eşi Tuğman KAYALI katılarak proje programı kapsamında bir dizi çalışma ve temaslarda bulundular.

Program dahilinde ilk olarak ortak kurum bünyesinde bulunan okul ve özel eğitim sınıfları ziyaret edilerek,  fiziki ortam ve dersler gözlemlenmiş ve eğitim sistemi hakkında bilgiler alındı. Okul öğrencilerinin hazırladıkları dramalar ve çalışmalar izlenip, okul bünyesindeki uygulama bahçesi ve seralar, hayvan çiftliği, özel tasarım çok boyutlu drama sınıfı, yemekhane, derslikler, atölyeler, oyun alanları detaylı biçimde incelendi. Okul gösteri salonunda Birleşik Krallık’ta yaygın olan birçok halk danslarından örnekler sergilendi.

Daha sonra, kurumun bulunduğu St.Albans Belediyesi ziyaret edilip, yerel yönetim temsilcileriyle bir araya gelindi. Ekibe,  Mayıs ayında St.Albans şehrine yeni seçilen Gümüşhane doğumlu Belediye başkanı Salih GAYGUSUZ tarafından şehrin tarihi, kültürü ve sosyo-ekonomik durumu hakkında bilgi alındı. Ayrıca, St.Albans şehir merkezinde şehrin protokolü, çeşitli stklar, dini ve resmi kurumlar, öğrenciler ve halkın katıldığı  şehrin dini kutlaması ve halk yürüyüşü de ilgiyle izlenildi.

Proje programı dahilinde düzenlenen toplantılarda katılımcılara öncelikle bir uzman tarafından  ‘Healthy Minds’ isimli ulusal eğitim projesi hakkında bilgi verildi ve  ardından  proje konusu olan ‘stres’ ile ilgili proje ortaklarının hazırladıkları çalışmalar paylaşıldı. Program dahilinde Cambridge ve Londra’ya gidilerek tarihi ve kültürel bazı geziler ve etkinlikler ile beraber, Londra’da bulunan ‘British Council’ kültür heyeti kurumu gezilerek incelemelerde bulunulan ziyaret, Ekim  ayında Litvanya’da düzenlenecek üçüncü toplantı öncesi yapılacak çalışmalar karara bağlanarak program başarılı bir şekilde son buldu.

İlimtepe İlkokulu’nun  Erasmus+ Ana Eylem 2 Okullar Arası Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı´nın 2014 yılı Teklif Çağrısı Döneminde, ortak olarak dahil olduğu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe desteği sağlanan Stress-Free E.U. Schools´ ( Stressiz Avrupa Okulları) başlıklı projesi  2014 yılı Eylül ayında kabul edilmiş, uluslararası başlangıç ve planlama toplantısı 2014 yılı Aralık ayında Yunanistan´ın Volos şehrinde, proje koordinatörü ülke Yunanistan, proje ortakları Türkiye, İngiltere, İtalya ve Litvanya ülkelerinin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilmişti.Ulus ötesi ilk proje toplantısı ise 3-9 Mart tarihlerinde tüm ortakların katılımıyla İtalya’nın AlbaAdriatica şehrinde gerçekleştirilmişti.Proje kapsamında ikinci ulus ötesi toplantı ise 15-21 Haziran tarihlerinde İngiltere’nin Redbourn şehrindeki ‘St.Lukes School’ kurumunda gerçekleştirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751