İlk 100’e Giren Kandıra Manda Çiftliğine KOTO'dan Plaket

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve TOBB ETÜ’nün katkılarıyla 2020 yılında yapılan araştırma sonucunda en hızlı büyüyen ilk 100 şirket arasında 69.’uncu sırada yer alan Bufala Süt Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş’ ne KOTO tarafından plaket takdim edildi.

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Volkan Yılmaz, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mikail Kayacı, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan’ın katılımı ile gerçekleşen ziyarette şirket ortakları Niyazi Yelkencioğlu ve Ömer Aral hazır bulundu. Plaket töreninde konuşan Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut  “ Satış geliri artış hızı sıralamasına göre Türkiye’de en hızlı büyüyen ilk 100 arasında 69.’uncu sırada yer almanız dolayısıyla sizleri tebrik ediyorum. Kocaeli bölgemizde önümüzdeki yıllarda artış olmasını ümit ediyoruz. Kentimizin ekonomi ve marka imajına yaptığınız katkılardan dolayı firma sahiplerimizi ve çalışanlarını tebrik ediyoruz’’ dedi.

Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan Kandıra’dan bir şirketin böyle bir araştırmada ilk yüz içinde kalmasından onur ve gurur duyduklarını etti. Kandıra’da tarım ve hayvancılık anlamında bu tazr işletmelerin çoğalmasının önemine değinen Turan, ‘’ Akıllı ve bilinçli yatırımın sonuçları budur. Hemşehrilerimizin başarısı Kandıra’nın başarısıdır. Tüm çiftçi ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza örnek olmasını ümit ediyoruz.’’ Dedi.

Buffa,  Kandıra Mandacılık adıyla Niyazi Yelkencioğlu ve Ömer Aral ortaklığı ile 2012 yılında 60 dönüm araziye kurulan ve İtalyan manda çiftliği mimarisinden esinlenilerek 350 adet manda ile günlük 2 ton manda sütü üreten bir süt üretim çiftliği. Günlük elde edilen manda sütünden Mozzarella, Burrata, Ricotta ve Mascarpone gibi İtalyan peynir çesitlerinin yani sıra Manda yoğurdu ve kaymağı üretimi ve ihracatı yapıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817