İLKÖĞRETİM HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI
 2016-2017 eğitim-öğretim yılı açılışı ve İlköğretim Haftası ülke genelinde olduğu gibi Derince’de de düzenlenen etkinlikte coşku ile kutlandı. Derince’deki kutlamalar için Cumhuriyet İlkokulu’nda bir program tertip edilirken etkinliğe Derince Kaymakam Vekili Hasan Hüseyin Can, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Barış Eke, Kaymakamlık daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte başlayan törene okulda eğitim gören öğrenciler de katılarak, bu büyük coşkuya ortak oldu.

 

Açılış konuşmasını Karabayır yaptı

Açılış töreninde ilk konuşmayı Derince İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır yaptı. Karabayır, Derince genelindeki okul ve eğitimci sayısına vurgu yaparak “Bugün itibariyle ilçemizde toplam 23 bin öğrenci ve bin 400 öğretmenimiz ile birlikte yeni eğitim-öğretim dönemine başlamış bulunmaktayız. Ülkemizin her yerinde olduğu gibi yeni eğitim dönemine başlamanın coşku ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Ben 2016-2017 eğitim-öğretim döneminin başta öğrencilerimiz olmak üzere, öğretmenlerimize, velilerimize ve ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

 

Kaymakam Can’dan önemli mesajlar

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır’ın ardından kürsüye çıkan Derince Kaymakam Vekili Hasan Hüseyin Can, yeni eğitim dönemine yönelik mesajlar verdi. Tüm öğrenci ve öğretmenlere başarılar dileyen Can, “Derince ilçemiz, 23 bin öğrencisi ile ilimizin ve ülkemizin güzide bir merkezi olarak eğitim ve öğretim hizmetlerinde de her zaman en yüksek seviyelere ulaşacaktır. Bu vesileyle yeni eğitim-öğretim döneminde görev yapacak olan öğretmenlerimize ve geleceğimizi inşa edecek öğrencilerimize hayırlı bir eğitim yılı diliyorum” dedi.

 

Minik öğrencilerden karton gösterisi

Konuşmaların ardından başlayan etkinlikte ilk olarak öğretmen Dilek Keskin eşliğinde sahneye çıkan minik öğrenciler karton gösterisi sundu. Ellerinde tuttukları kartonlarla okul sevgisine yönelik farklı mesajlar veren öğrencilerin ardından bu kez Özge Esen “İlköğretim” ve Büşra Bilgi ise “Yeni ders yılımız” adlı şiirleri seslendirdi. Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı “Ayşe’nin kararı” adlı skecin de sahnelendiği programda anasınıfı öğrencilerinin hazırladığı parodiler ve halk oyunları gösterisi, protokol ve vatandaşlar tarafından beğeniyle izlendi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817