banner2779
banner2752
banner2750

 İmam hatipler yeni döneme hazır
 İmam hatipler yeni döneme hazır

KİHMED(Kocaeli İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği) tarafından her ay düzenlenen imam hatipler toplantısı SEKAPARK Özsar Restoran’da yapıldı toplantının onur konuğu Milli Eğitim Komisyonu Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Fikri Işık oldu. Toplantı da yeni dönemde yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

KİHMED tarafından 7 yıldır kesintisiz olarak her ay düzenlenen imam hatipler toplantılarının yeni dönem ilk toplantısı hafta sonunda Özsar Restoran’da gerçekleştirildi. KİHMED Başkanı Zafer Sevil’in ev sahipliği yaptığı toplantıya Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli Şube Başkanı Fevzi Utaş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Erdinç Bozkurt ilçe dernek başkanları, okul müdürleri katıldı. Samimi bir ortamda kahvaltı ile başlayan toplantıda yeni dönemde imam hatiplerin sorunları konuşuldu.

YENİ DÖNEM DAHA GÜZEL OLACAK

Toplantının açılış konuşmasını yapan KİHMED Başkanı Zafer Sevil, “Yeni açılan okullarla birlikte yeni dönemde talep büyük oranda karşılanmış olacak. Ancak hala özellikle İzmit merkez, Gebze ve Derince’de sıkıntılar devam ediyor. Bu arada yeni binalarda inşaat çalışmaları da sürüyor. Kocaeli’de eğitime çok büyük yatırım yapılıyor. Bunun sebebi de meclis milli eğitim komisyonu başkanın şehrimizden olması. Komisyon Başkanı ve Kocaeli Milletvekilimiz Fikri Işık ilimizde eğitim çalışmaları ile yakından ilgileniyor. Ben özellikle Kocaeli’nde eğitim çalışmalarına verdikleri destekten dolayı Milletvekilimiz Fikri Işık beye, Sayın Valimiz Ercan Topaca’ya, Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na, İl Milli Eğitim Müdürümüz Nevzat İspirli’ye, ilçe milli eğitim müdürlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

EĞİTİMİN KALİTESİNİ YÜKSELTMELİYİZ

Daha sonra il Milli Eğitim Şube Müdürü Erdinç Bozkurt tüm ilçelerde devam eden çalışmalar ve son durum ile ilgili bilgi verdi. Son olarak konuşan Kocaeli Milletvekili ve Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Fikri Işık, “ Bu yıl milli eğitim yatırımlarına hiç olmadığı kadar çok bütçe ayırdık. Bir çok yeni okul yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Bundan sonra yapmamamız gereken özellikle okul müdürlerimiz, okul aile birliklerimiz ve derneklerimizle beraber okullardaki eğitim kalitesini çok daha iyi seviyelere çıkartmak. Bu konuda derneklerimize ve müdürlerimize büyük görevler düşüyor. Öğrencilerimizle yakından ilgilenmeli onların ülkesine ve milletine en iyi şekilde hizmet edecek bireyler olarak yetişmesi için yoğun bir gayret göstermemiz gerekiyor. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi inançlı, bilgi ve donanımlı yetiştirmemiz gerekiyor.” Şeklinde konuştu. Toplantının sonunda tüm ilçe temsilcileri kendi ilçeleri ile ilgili yapılan çalışmaları ve gördükleri eksiklikleri dile getirdiler. Bir dahaki toplantının 8 Eylül Pazar günü Kandıra’da yapılması kararlaştırılarak toplantı sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751