İMECE KİTAP TOPLULUĞU ÖRNEK OLUYOR

         Her ay düzenli bir şekilde bir araya gelen topluluk, okuyacakları kitabı oylama ile belirliyorlar. Yapılan oylama sonrası kitap, ilgili yayınevinden kişi sayısı kadar getirtiliyor. Kitap, bir ay süre içinde toplulukta ki insanlar tarafından okunuyor. Okunan kitap, ay sonunda bir araya gelen İmece Kitap Topluluğu üyeleri tarafından değerlendiriliyor. Şu anda sayısı 30 olan İmece kitap Topluluğu, kitap okumanın yanında, tarihi özellikleri olan çeşitli mekanlara gezilerde düzenliyor. Son olarak Bursa'ya gezi düzenleyen İmece Kitap Topluluğu, bu gezilerde de stres atıyor; enerji topluyor, üyeler arasında ki birlik ve beraberlik duygusunu pekiştiriyor; aile olma özelliğini topluluğa kazandırıyor.

YAZAR GETİRİYORLAR

                Yaptığı güzel çalışma ile Türkiye'ye örnek teşkil edecek olan İmece Kitap Topluluğu, zaman zaman programlarına, kitaplarını okudukları yazarları da davet ederek, sohbet ediyorlar. Aralık ayında topluluğun okumuş olduğu Kod Adı; Ökkeş isimli kitabı okudular. Bu kitaptaki konuları, bu kitaptaki özel durumları değerlendirmek üzere Kitabın yazarı olan Mehmet Kılıçoğlu'nu  toplantılarına davet ettiler. İmece Topluluğu, kitabın yazarı Mehmet Kılıçoğlu ile yaklaşık üç saat süren söyleşi şeklinde sohbet ettiler. Yazar Kılıçoğlu, bu toplantıya yüksek lisans alan dört öğrencisiyle birlikte katıldı.

KOZAMIZI ÖRÜYORUZ

                İmece Kitap Topluluğu'nun kendi kozasını ipek böceği misalinde olduğu gibi örmeye devam ettiğini belirterek, bundan sonraki  planlarında kitap okumaya, topluma kitap okuma alışkanlığını edindirme adına örnek çalışmalarda bulunmaya devam edeceklerini belirttiler. Kitap okuma hevesi olanların ve topluluğa katılmak isteyenlerin, [email protected] adresiyle irtibata geçmeleri istendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817