banner2779
banner2752
banner2750

İMKANSIZLIKLAR İÇİNDEN ÇIKAN ŞAMPİYONLAR

Burada görev yapan öğretmenler ve memurlar tıpkı Doğu ve Güneydoğu’da görev yapmış gibi zorunlu hizmet kapsamındalar.

Coğrafyasıyla, kısıtlı imkanları ile mücadele eden bu mahallede ki bir ilköğretim okulu, her türlü olanaklara sahip olan merkezde ki okullara spor başarılarıyla örnek olacak kadar fark attı.

Kocaeli’nde tek

Yukarı Hereke’de eğitim veren Nuh Çimento Vatan İlköğretim Okulu’nun ortaokul bölümünde okuyan öğrenciler, Okul Müdiresi serap Başkurt ve Beden Eğitim Öğretmeni Mehmet Durbin’in teşviki ve desteği ile atletizm şampiyonları yetiştiriyor.

Okuldan mezun olanlar hariç halen 30 öğrenci atletizm dalında yetişiyor ve katıldıkları her müsabakada okullarına birer madalya ve kupa kazandırıyorlar. Kocaeli’nde atletizm dalında bu kadar başarılı sporcuyu bir arada barındıran ve 5 yıl içinde bu kadar kupayı kazanan tek okul olma unvanına sahip olan Vatan İlköğretim Okulu ve öğrencileri, kırsal kesimde kalmanın etkisiyle çeşitli imkansızlıklarla da mücadele ediyorlar.

Öğretmen cebinden ayakkabı alıyor

Okulda 6 yıldır görev yapan öğretmen Mehmet Durbin, genç yaşta olmanın da avantajıyla spora ve atletizme yatkın. Okula ilk geldiğinde çocukların ağırlıklı olarak futbol oynadıklarını görünce denemek için atletizme başlatmış. Yapılan çalışmalar ve elde edilen sonuçlar çocukların fiziksel olarak koşmayı sevdiklerini ve başarılı olduklarını gösterince de okulda bu spor dalı ön plana çıkmış.

Maddi imkansızlıklar içinde okuyan çocukların ayakkabı ve eşofmanlarını kendi cebinden kattığı paralarla temin eden ve müsabakalara da yine kendi imkanlarıyla giden çocuklar, sessiz bir şekilde geleceğin şampiyon atletleri olarak yetişmeye başlamışlar.

Başarılarla dolu

Yukarı Hereke’nin gözden uzak kalan bu okulunda, başarılar kazanan öğrenciler, 2016 yılında Yıldız Kızlar, Yıldız erkekler, küçük kızlar ve küçük erkekler dallarında takım halinde ve ferdi olarak 10 birincilik, 5 ikincilik, 6 üçüncülük, 7 dördüncülük ve 3 beşincilik kazandılar. Takım halinde de birinci olan öğrenciler, 10 Kasım’da da Kocaeli’ni Ankara’da temsil eden il takımına 9 sporcu verdiler. Aynı yıl, Yıldız erkek takımı Malatya’da yapılan Türkiye Finali’nde yarışmaya hak kazandı.

2017 yılında ise atletizm takımları yine takım ve ferdi olarak 11 birincilik, 9 ikincilik, 8 üçüncülük, 8 dördüncülük, 2 beşincilik ve yine çeşitli başarılı sonuçlar elde ettiler.

Milli takıma da 2 sporcu veren okulda eğitim gören öğrenciler, daha iyi sonuçlar elde etmek ve hem okullarını, hem ilçe ve illerini, hem de ülkelerini başarıyla temsil etmek için destek bekliyorlar. Öğretmenlerin ve okulun kısıtlı imkanlarına rağmen bir odayı kupa ve madalyalarla dolduran öğrenciler, atletizme olan tutkularının ve başarılarının devamı için daha çok imkan, malzeme ve destek istiyorlar.

Caner Sponsor

Okulun bu başarısını duyduğu zaman elindeki imkanlarla desteğe giden Eczacı Caner Göçmez, 3 bin 500 lira değerinde bir ses sistemini alarak Okul Müdiresi Serap Başkurt’a teslim etti. Ses sisteminin gelmesiyle törenlerde ki seslendirme ve sunum sorunu çözüldü ve İlkokul binasındaki bir salon boşaltılarak toplantı ve konferans salonu yapıldı.

Çocukların başarıları karşısında duygulanan Caner Göçmez, milli takıma giden atletlerin sponsoru olacağını ve ihtiyaçlarını imkanları ölçüsünde karşılayacağını söyleyerek, ‘’Bu okulun spordaki başarılarını, imkansızlıklara rağmen elde edilen sonuçları göründe ben de elimden geleni yapmak istedim ve yapmaya da devam edeceğim’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751