İnci Çiçeği Açıldı
 İnci Çiçeği Açıldı

-Gebze Belediyesi kadınlara yönelik yeni bir sosyal projeyi daha törenle hizmete açtı.

“Verdiğimiz sözleri bir bir tutuyoruz” diyen Başkan Köşker, “Gebze Kocaeli’nin örnek gösterilen bir ilçesi oldu” dedi.

-Eşref Bitlis Parkı’ndaki İnci Çiçeği Kadın Evi’nde, bir sosyolog görevlendirilecek ve Gebzeli bayanlar her türlü sosyal, kültürel, eğitsel faaliyetleri gerçekleştirebilecek.

Gebze Belediyesi tarafından Eşref Bitlis Parkı’nda yeniden dizayn edilerek Gebzeli bayanların hizmetine sunulan İnci Çiçeği Kadın Evi törenle hizmete açıldı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılışa Başkan Köşker’in eşi Ragibe Köşker, başkan yardımcısı Nilay Ayran, AK Parti Gebze ilçe kadın kolları başkanı Vasfiye Aydın, AK Parti Gebze ilçe yöneticileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KÖŞKER: ANNELERİMİZİN EĞİTİMİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

İnci Çiçeği Kadın Evi’nin açılışında konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebzelilere verdikleri sözleri bir bir yerine getirdiklerini söyledi. Gebze’de başta Kent Meydanı ve Eskihisar Sahili olmak üzere sosyal ve kültürel aktivitelerin yapılabileceği seçeneklerin her geçen yıl arttığını belirten Başkan Köşker, “Verdiğimiz sözleri bir bir tutuyoruz. GESMEK bünyesinde açtığımız Kadın Evi de, kadınlarımızın sosyal, kültürel ve eğitsel ihtiyaçlarına cevap verecek. Kadınlarımızın ve annelerimizin eğitimi ve onların güçlü bir sosyo-kültürel altyapıya sahip olmalarını çok önemsiyoruz. Kadın Evi’nde bir sosyolog görevlendireceğiz. Kadınlarımızın her tür psikolojik, sosyolojik problemleriyle ilgilenecek, çözümler üretilecek” dedi.

GEBZE ÖRNEK GÖSTERİLEN BİR İLÇE OLDU

Gebze’de köylerle birlikte 40 mahalleye hizmet götürdüklerini belirten Başkan Köşker, “Bütün mahallelerimizde bir değişim gerçekleştiriyoruz. Eksikliklerimizi yoğun bir şekilde çalışarak gideriyoruz. Gebze 81 ilden, Balkanlar ve Kafkaslardan göç eden vatandaşlarımızla birlikte 150 ayrı vilayetten insanımızın yaşadığı bir şehir. Gebze nüfusu, belediyecilik alanında gerçekleştirdiği değişim ve gelişim ile Kocaeli’nin örnek gösterilen bir ilçesi oldu. Güvenli bir ortamda hizmet verecek olan Kadın Evi’miz İnönü, Gaziler ve Güzeller mahallelerimize hizmet verecek” dedi.

İLK SEMİNER PSİKOLOG SADAKAT POSTACI UÇAR’DAN

Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra Psikolog Sadakat Postacı Uçar tarafından bayanlara “Aile İçi İletişim ve Ailede Kadının Rolü” konulu bir seminer verildi. Açılışa katılan konuklar ve bayanlarla tek tek tanışarak hayırlı olması dileğinde bulunan Başkan Köşker, parkı dolduran aileler ve gençlerle bol bol hatıra fotoğrafı  çektirdi.

İnci Çiçeği Kadın Evi’nde sağlık günleri, okuma günleri, seminer, söyleşi ve toplantılar düzenlenecek. Kadınlar yeni mekanı ev rahatlığı içerisinde özel günler, kabul günleri, yaş günleri ve çay partileri gibi amaçlarla kullanarak komşuluk kültürünü geliştirecekler,  yeni dostluklar, arkadaşlıklar kazanacaklar. Dernekler ve sivil toplum kuruluşları da kadınlarla ilgili faaliyetlerinde Kadın Evi’ni kullanabilecek.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817