banner2779
banner2752
banner2750

İNŞAAT MÜHENDİSLERİNİN İLK ZİYARETİ KARAOSMANOĞLU’NA OLDU
 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,  24 Şubat’ta mazbatalarını alarak göreve başlayan 10. Dönem İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Tolga Ok ve yönetim kurulu üyelerini konuk etti. Yönetim kurulu olarak ilk ziyaretlerini Başkan Karaosmanoğlu’na yapan İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi, sektörünün son durumu ve gelişimi noktasında Başkan Karaosmanoğlu ile fikir alışverişi yaptı. Görüşmede ülke ekonomisinin önemli dinamiklerinden olan inşaat sektörünün büyümesi ve kaliteli yapıların yapılmasında ülkemizde son yıllarda büyük bir gelişim olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Bu durum yeni nesil mühendislerin gelişime açık, dünyayı ve sektörün teknolojik açıdan gelişmesine duyarlı olmasından kaynaklanıyor. İnanıyorum ki; gelecek birkaç yılda artık Türkiye’nin büyük projelerinde, milletimizin bağrından çıkmış mühendislerin tek başına mega projelerin altına gireceklerine inanıyorum” dedi.

 

YÖNETİM KURULU TAM KADRO ZİYARET ETTİ

Oda başkanı Tolga Ok ve yönetimine yeniden seçilmelerinden dolayı tebrik eden Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “İnanıyorum ki; aldığınız bu güçle çok güzel projelere imza atacaksınız” diye konuşurken, oda başkanı Ok da, “Mazbatamızı aldıktan sonra ilk ziyaretimizi büyüğümüz abimiz siz değerli Büyükşehir Belediye Başkanımıza yapmak istedik. Her iki yılda bir yapılan seçimde yüzde elli katılım gerçekleşti. Oylarımızı artırarak kazandığımız bu seçim, hem odamıza hem de kentimize hayırlar getirsin” ifadelerini kullandı. Yönetim kurulunun tam kadro katıldığı görüşmede, kent üzerinde gelecekte yapılacak çalışmalar hakkında düşünceler de paylaşıldı.

 

“HİZMET VE BAŞARI ÇITASI YÜKSELDİ”

Devlet, özel sektör ve üniversitelerde görev yapan inşaat mühendislerin oluşturduğu şubenin, yeni yönetimiyle daha güçlü bir şekilde göreve gelmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Vatandaşımızın yerel yönetimlerden beklentileri yükseldi. Yapılan projeleri gördükçe hizmet anlamında istek çıtası da farklı noktalara ulaştı. Bizler ve sizler vatandaşımızın bu beklentisine cevap vermek zorundayız. Bu noktada önceliklerimizi belirliyor ve ona göre adımlarımızı atıyoruz” diye konuştu.


“GÜÇLÜ İKTİDAR YEREL YÖNETİMLERİN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRIYOR”

Türkiye’de yerel yönetimlerde model olduklarını da belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Güçlü iktidar, yerel yönetimlerin başarılı olmasını sağlıyor ve işlerini kolaylaştırıyor. Ülkemizde hayat standardı her geçen gün yükseliyor. Bunun yeni gereksinimlerin demek olduğu, sizlere ve bizlere yeni görevlerin çıktığı anlamına geliyor” ifadelerini kullanırken, yurt dışında proje ofislerinin artık kurumsal bir hale geldiğini belirten Başkan Karaosmanoğlu, “İnşaat mühendislerimiz artık kurumsal proje ofisleri oluşturarak dünyaya açılmalıdırlar. Mühendislik hizmeti sunmalıyız ve yurt dışındaki gelişmeleri de ülkemize taşımalıyız. Hatta inşaat üzerine yeni buluşları ve gelişmeleri yabancılar bizden takip etmelidirler” diyerek sözlerini sürdürdü.

 

KENTİN GELECEĞİNDEKİ ÖNEMLİ PROJELER DE KONUŞULDU

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Tolga Ok, Kocaeli’de yapılacak projelerin son durumları ve geleceğe dönük yeni bakışların ne olacağını Başkan Karaosmanoğlu’na sorması üzerine, “Bildiğiniz üzere bütçemizin önemli bir kısmını bu dönemde ulaşıma yatırdık. Her geçen gün büyüyen ve gelişen kentimizde bu yatırımlar elzem durumdadır. Raylı sistem başta olmak üzere, yeni kavşaklar ve yeni yolların yapımına devam ediyoruz. Kentimizi rahatlatmak ve vatandaşımızın yaşam kalitesini yükseltmek için metro sisteminin oluşması için proje çalışmalarına devam ediyoruz” açıklamalarını yaptı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751