banner2779
banner2752
banner2750

İNSAN BEYNİNE BİLGİSAYAR GİBİ BAKMAYIN

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Türkiye’nin ilk ve tek bilişim festivali niteliğindeki Kocaeli Bilişim Fuarı’nda Prof. Dr. Sinan Canan, insan beynini tanımamıza yönelik ilginç sunumuyla dinleyenlerle buluştu. İnsan beyninin 3,5 milyar yıllık bir AR-GE sürecinin ürünü olduğunu ifade eden Canan, beyin sistemimizin elimizdeki cihazlara uygun olmadığını kaydetti.

BEYNİMİZ NE İŞE YARAR?

Fizyoloji uzmanı Prof. Dr. Sinan Canan, Kocaeli Bilişim Fuarı’nda bilişim meraklıları ile bir araya geldi. Canan, insan beynini anlattığı konferansında, izleyicilere önemli bilgiler sundu. Beynimizin ne işe yaradığını ilginç örneklerle anlatan Canan, ”Bizim zamanımızda cep telefonu bile yoktu. Şimdi ise cep telefonunuzu kaybedince bir noktamız eksiliyor. İnsan beyni hayatta kalma donanımıdır. Bilgisayar gibi bakmaya başlarsak yanlış yaparız“ şeklinde konuştu.

DUYGUSAL BAĞLANTI KURARAK ÖĞRENMEK

Beynin duygusal bağlantı kuramadığı zaman öğrenemediğini belirten Prof. Dr. Canan, ”Duygusal bağlantı kurup öğrendiğimiz hiçbir şeyi unutmayız. İyi bir bilgisayar mühendisi olmak istiyorsanız, önce bilgisayarı parçalayıp takmanız gerek. Onu severek yapmanız lazım. Böylece o işin adamı olursunuz“ dedi.

TABİATTA STRES YOK

Beynimizin strese çok dayanıksız olduğunu kaydeden Canan, ”Niye stres oluyoruz peki. Tabiatta böyle bir şey yok. Ceylan, aslan kovalarken stresli; kaçtıktan sonra otlamaya devam ediyor, stres yok. Sürekli stres bizi uzun vadede öldüren şeydir” ifadelerini kullandı.

HAYAL EDEMİYORUZ!

“İnsan beyni 3,5 milyar yıllık bir AR-GE sürecinin ürünüdür” diyen Prof. Dr. Canan, ”Beyin sistemi elimizdeki cihazlara uygun değil. Einstein’ın dediği gibi bir çocuğun zeki olmasını istiyorsanız ona masallar anlatın. Çocuklarınızın hayal kurmasını sağlayın. Ne yazık ki hayal edebileceğimiz şeyler azalıyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751