İş Kadınları Gelişim Akademisi’nin Tanıtımı Yapıldı

Ülke ekonomisine katkıda bulunan girişimci kadınları iş hayatında desteklemek, onların bilgi ve beceri düzeylerini arttırarak gelişim ve motivasyonlarına olumlu etki sağlamak amacıyla hayata geçirilen İş Kadınları Gelişim Akademisi’nin tanıtımı yapıldı.

Belsa’daki meclis salonunda gerçekleşen tanıtım programına İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Örgev, Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın, t Belediye Meclis üyesi Güzin Taştekin, İŞKUR yetkilileri, proje ortaklarından İZGÖREN Akademi yetkilileri katıldı.

 

4 AYLIK ÜCRETSİZ PROGRAM

 

Girişimci kadınların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda 4 aylık program hakkında bilgi verildi. Akademi süresince seminerler ve atölye çalışmaları yapılacak, hedef belirleme ve takip, aylık bültenler, okuma atölyeleri gibi destekleyici çalışmalar yürütülecek. Eğitimler bitiminde katılımcılara özel performans karnesi verilecek, 20 kişilik sınıflarda sürdürülecek eğitimler Ekim ayı sonunda başlayacak ve eğitimler sonunda katılım belgesi de verilecektir.

Toplantının İZGÖREN Akademi’den Gökhan Yenipazar tarafından katılımcılara yönelik iletişim ve beden dili semineri verildi. Katılımcıların ilgiyle takip ettikleri seminerde beden dilinin yaşamın her alanında iletişim konusunda çok önemli olduğu, iş kadınlarının iş alanlarındaki duruşlarının da iş performansına yansıyacağı ve nelere dikkat etmeleri gerektiği anlatıldı. İş Kadınları Gelişim Akademisi’nin İzmit Belediyesi’nin kadınlara ücretsiz bir hizmeti olduğu kaydedildi.

 

KADINLAR DESTEKLENMELİ

 

İzmit Belediye Başkanı Dr. Mehmet Örgev de bir konuşma yaparak belediyenin kadınlara verdiği önem ve yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.  Örgev,            “eskiden, kadınlarımız iş hayatında, siyasette, sosyal hayatta daha az rol alıyordu. Bugüne baktığımızda, eskiye nazaran kadınlarımızı daha çok hayatın her alanında yer alıyorlar. Girişimcilik sadece erkeklerin faaliyet konusu değil. Kadın girişimciliğinin de desteklenmesi, kadın girişimci sayısının arttırılması, girişimcilerimizin yeteneklerinin geliştirilmesi, kapasitelerinin arttırılması anlamında bu çalışmalara ihtiyaç vardır. İçinde bulunduğumuz son birkaç aydır da çok ihtiyaç duyduğumuz bir alan haline geliyor. Yerli ve Türk Malı üretim diyoruz. Dolayısıyla, kadın ve erkek girişimcilerimiz değişik faaliyet konularına girerek, kapasitelerini geliştirerek, bu faaliyetleri yapacaklar. Üretim artacak dolayısıyla istihdam artacak. Her yeni işyeri istihdamın artışına, istihdam sorununun çözümüne katkı sağlamış olacak” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817