banner2779
banner2752
banner2750

İSHAKÇILAR TARIMIN MERKEZİ OLACAK

Prof. Dr. Fikret Akınerdem’in katılımıyla gerçekleşen İshakçılar’daki programda aspir yetiştirilmesi ve ekim alanı hazırlığı ile ilgili görüşmeler tamamlandı

Konya’da İncelemeler Yapıldı

Derince’de tarımsal kalkınmaya destek projesi kapsamında aspir ekimi ve yağ üretim tesisi kurulmasıyla ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Başkan Aygün’ün 41 seçim vaadi arasında yer alan aspir ekimi ve aspir yağı üretim tesisi ile ilgili ilk olarak Mayıs ayı içerisinde bölgede geniş katılımlı bir bilgilendirme toplantısı düzenlenmişti. Bu toplantının ardından Başkan Aygün öncülüğünde muhtarlar ve çiftçilerden oluşan bir heyet Konya’ya giderek burada Aspir Yağ Fabrikası ve tarlalarda incelemelerde bulunmuştu.

Akınerdem’den Önemli Mesajlar

Tarımsal kalkınmaya yönelik proje ile ilgili üçüncü adım kapsamında buluşmanın merkezi bu kez İshakçılar oldu. Selçuk Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Fikret Akınerdem'in muhtarlar ve çiftçilerle olan buluşmasında aspir yetiştirilmesi ve ekim alanı hazırlığı ile ilgili çok önemli konular gündeme geldi. Aynı zamanda Türkiye Aspir Derneği Başkanı olan Akınerdem, “Ayakta kalmanın yolu rekabet gücünü arttırmaktır. Burada gerçekleştireceğimiz modelle örnek olacağız. Ben çiftçilerimizin bu projeyi hayata geçirmeleri noktasında her zaman yanlarında olacağım” dedi.

Başkan Aygün Projeleri Hayata Geçiriyor

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün de seçim döneminde verdikleri her sözü bir bir yerine getirdiklerini belirterek, “Tarımsal kalkınmaya destek projemiz bizim aynı zamanda seçim beyannamemizde de yer alıyor. Bu kapsamda bugün İshakçılar’da muhtarlarımız ve çiftçilerimiz ile birlikte kıymetli hocamız Fikret Akınerdem’i misafir ediyoruz. Hayata geçireceğimiz projelerimizle birlikte köylerimizde tarım ve istihdamı daha da arttırmayı planlıyoruz. İnanıyorum ki aspir ekimi ve aspir yağı üretim tesisi ile birlikte İshakçılar, tarımın merkezi olacak” dedi. Başkan Aygün günümüzde dünyada petrol üzerine olan mücadelenin ilerleyen yıllarda su ve yiyecek üzerine olacağını belirterek “Bizim bu yaptığımız çalışmalar, aynı zamanda ülkemizin geleceğine yönelik attığımız adımlardır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751