İshakçılar’da balıklar öldü
Yılın bu mevsiminde amatör olta balıkçılarının akın ettiği, balık avlamak için kenarında kamplar kurduğu İshakçılar Göletinde yüzlerce balık ölmüş ve su yüzüne, kıyılara vurmuştu. İshakçılar göleti kenarında iki günden beri kamp yapan amatör balıkçı  Fatih Çilenk şunları söyledi:

“- İki gecedir burada kalıyoruz. Geldiğimiz ilk gün çok kötü bir koku hissettim.  Suya kimyasal karıştığını tahmin ediyorum” dedi.

JANDARMA ARAŞTIRACAK

Bölgedeki balıkçıların korkunç tabloyu bildirmesi üzerine, jandarma ekiplerinin gelip, ölü balıklardan numune aldığı öğrenildi. Ancak Çevre Müdürlüğü’nden. Büyükşehir’den ilgilenen olmadı.Balık ölümlerinin neden kaynaklandığının ortaya çıkartılacağına, sorumluların cezalandırılacağına da kimse ihtimal vermiyor.

İshakçılar Göleti’nin bazı kenarlarında yeşil, kimyasal bir madde de dikkati çekti. Gölette   İsrail sazanı ve  tatlısu kefalı cinsi balıkların ağırlıklı olarak öldükleri belirlendi.

İshakçılar Göleti’ndeki bu korkunç manzara konusunda yetkililerin ne yapacağı merak ediliyor. Çok büyük olasılıkla hiçbir ciddi araştırma yapılmayacak, “Balık ölümlerinin nedeni  sudaki oksijen yetersizliği “ denilerek konu kapatılacak. (özgür kocaeli)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817