İshavk Kartepe’den süzüldü
 Kartepe Belediyesi’nin ilçenin gelişimine ve değişimine önemli katkı vermesi hedefiyle hayata geçirdiği yamaç paraşütü aktivitesine ilgi her geçen gün artarak devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu Türkiye Hava Sporları Kocaeli İl Temsilcisi Doğan Özesener’in konuğu olarak ilçeye gelen THK İstanbul Sportif Havacılık Kulübü üyesi pilotlar rengarenk paraşütleri ile Kartepe semalarından süzüldüler. THK üyesi P4 seviyesindeki yamaç paraşütçülerinden Hikmet Birdemir, Halil Kayır, Murat Ecevit, Güngör Şen, Engin ve Kerim Fidan güzel havanın da etkisiyle uzun soluklu süzülüşler gerçekleştirdiler.

 

Deneyimli pilotlar eşsiz doğa güzelliğine sahip Kartepe’de yamaç paraşütü yapmaktan duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Havada en uzun soluklu süzülüşü gerçekleştire bilmek için ustalıklarını gösteren pilotlar, özellikle termik uçuşlar için bölgenin çok ideal bir yer olduğunu belirttiler. Özellikle kalkış noktasından itibaren iniş noktasına kadar 600 metre irtifa ile geldiklerine dikkat çeken pilotlar, “Bu irtifa bize rahatlık sağlıyor. İleri gitme imkanı da bize güvence veriyor” dediler.

 

Kartepe’den yamaç paraşüt alanından atlayan pilotlar, yukarı doğru hareket eden sıcak hava akımının, paraşütçülerin havada daha fazla kalması için büyük avantaj sağladığına dikkat çektiler. Sıcak hava akımına sahip Kartepe’nin termik uçuşlar için idaeal bir yer olduğunu kaydeden pilotlar, “Mevcut sıcak hava akımı paraşütlerin yukarıda kalmasını sağlıyor. Bunun daha iyi anlatmak için leyleklerin uçuşunu hatırlamak yeterli. Sıcak hava akımında ki leylek kanat çırpmadan havada süzülmekte. Pilotlarda bu tekniği kullanmakta. Kalkış irtifasının yüksek olması sebebiyle termik alan bulabilmek için bölge pilota yeterli süre sağlamaktadır. Bu da bizler için çok önemli. Kartepe Belediyesi’ni tebrik ederiz. Çok güzel bir alanda bizlere süzülme imkanı sağladı” dedi.

 

Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Bülbül’ün de paraşütçülerin süzülüşlerini izledi. Bülbül, yamaç paraşütü tutkunlarını Kartepe’ye davet ederken, Türk Hava Kurumu İzmit Şubesi yetkilileri kontrolünde atlayışlarını gerçekleştirmek isteyen pilotları her zaman ilçeye beklediklerini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817