IŞIK” BU YIL 24 OKUL BİNASINI HİZMETE ALIYORUZ”
TBMM Milli Eğitim, Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Kocaeli Milletvekili Fikri Işık Darıca’da okul inşaatları gezdi. Işık’a Darıca ziyaretinde Ak Parti İl Yöneticileri Orhan Pala, Ayhan Naci Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve parti yöneticileri eşlik ettiler.

 Işık ”Darıca’da Eğitimde Hamle Yılı Olacak”

 Işık Darıca’da kız meslek lisesi, Zeki Gezer ilköğretim okulu, Ressam Hamdi Bey ilköğretim okulu, Bayramoğlu ve Osmangazi mahallelerindeki yeni okulların inşatlarını tek tek gezdi. Yeni binasına taşınan İmam Hatip Lisesi’ni de ziyaret eden Işık İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Öztosun’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Işık burada yaptığı açıklamada” Darıca’da 11 okul projemiz yürüyor. Bunlardan bir tanesi ihale sürecinde; diğerlerinin inşaatları başlamış durumda. Bu yıl Darıca’da eğitimde hamle yılı olacak” dedi.

 Darıca’ya Sağlık Meslek Lisesini Kazandırdık

 Işık konuşmasının devamında “Geçtiğimiz yıllarda ilçemize Anadolu Öğretmen Lisesi ve İmam Hatip Lisesi açtık. Bu yıl da ilçemize Sağlık Meslek Lisesini kazandırdık. Seneye de Kız meslek lisemizi açacağız. Darıca’da yaptığımız yeni okullarla eğitimde ciddi mesafe alınacağına inanıyorum” dedi. Işık ayrıca Gebze Fen Lisesi ve Dilovası Endüstri Meslek Liselerini de bu yıl açtıklarını sözlerine ekledi.

 Eğitimde Kaliteye Daha Fazla Odaklanmalıyız

 TBMM Milli Eğitim, Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Fikri Işık “Kocaeli genelinde tüm ilçelerde eğitimde ciddi yatırımlar yapıyoruz. İl genelinde toplam 2217 derslikli okul projelerimiz yürüyor. Bunlardan toplam 460 derslikli 24 okul binasını bu yıl hizmete alıyoruz. Şimdiden hayırlı olsun. Eğitimde fiziki olarak ciddi mesafeler aldık, alıyoruz. Artık hep birlikte eğitimde kaliteye daha fazla odaklanmalıyız.” dedi. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817