Işık'' Bütün İllerde Üniversite Açtık''

Ak Parti Kocaeli Gençlik Kolları Üniversite Komisyonu ev toplantısında Ak Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Kocaeli Milletvekili Fikri Işık’ı ağırladı. Işık ’’Öğrenciler artık üniversite okumak için Avrupa’ya gitmeyi bıraktı; yeni eğilim Türkiye’’ olduğunu söyledi.

Üniversite Birim Başkanı Mete Bilgin’in organizasyonu ile gerçekleşen toplantıda üniversite öğrencileri ile biraraya gelen Ak Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık,  Türkiye’nin gündemindeki birçok konu hakkında öğrencilerle karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Üniversite Öğrencilerin sorularını da cevaplayan Işık Milli Eğitim Bakanlığının ileriye dönük çok yönlü hedefleri olduğunu belirterek, bunlardan birinin öğrencileri sınavlardan kurtarmak olduğunu ifade etti.

Bütün İllere Üniversite Açtık

Işık, uzun vadede üniversite sınavlarının dahi ortadan kaldırılıp öğrencilerin öğretim başarı puanlarıyla okullara yerleştirilmesi için çalışmalar yapıldığını vurgulayarak “iktidarımız döneminde bütün illere üniversite açtık ve açmaya devam edeceğiz” dedi.  Işık ayrıca ’’öğrenciler artık üniversite okumak için Avrupa’ya gitmeyi bıraktı; yeni eğilim Türkiye’’ şeklinde konuştu.

Yetenek ve Tercihi Öne Alan Bir Sistem

Işık, yeni eğitim sistemi olan 4+4+4’ün Türkiye için gerekli bir sistem olduğunu belirterek nitelikli öğrenciler yetiştirmede etkin rol oynayacağını, tercihe ve yeteneğe önem veren öğrencilerin önündeki bütün engelleri kaldıran bir yapıyı kurduklarını, öğrencileri mezun olduklarında mesleki anlamda donanımlı olacağını bildirdi. İktidar olarak eğitime, üniversitelere çok önem verdiklerini söyleyen Işık” Eğitime, Üniversitelere ayırdığımız ödenekleri ciddi manada artırdık. Artık kendi uydumuzu, silahımızı yapan bir ülke konumuna geldik”  dedi.

 

 

 

.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817