IŞIK : Hereke Semt Polikliniği Yenilenecek
 FİKRİ IŞIK’TAN HEREKE’DEKİ ÇALIŞMALARA YAKIN TAKİP

 

                TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Kocaeli Milletvekili Fikri IŞIK Hereke’de bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Işık’a ziyaretlerinde Kamu Hastaneleri Birliği Kocaeli Genel Sekreteri Hasan Aydınlık, il halk sağlığı müdürü Melih Kaştı, il sağlık müdürü Mürsel Durmaz, Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan ve Körfez Belediyesi Meclis Üyesi Faruk Denli eşlik etti.

Herke Semt Polikliniği Yenilenecek

Işık Hereke’de öncelikle semt polikliniğini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Sağlık tesisinin mevcut durumu ve ihtiyaçlarını il müdürleri il birlikte değerlendiren Işık “Bugün burada yaptığımız çalışmanın sonunda semt poliklinik binamızın kapsamlı bir onarımı, dış cephesinin Kaiser Wilhem Köşkü mimarisi ile giydirilmesi ve çevre düzenlemesinin yapılmasına karar verdik. Yapılacak çalışmaların sonunda vatandaşlarımıza daha kaliteli bir mekânda hizmet vereceğiz” dedi.

Tarihi Halı Fabrikasında Restorasyon Devam Ediyor

Işık semt polikliniğinin ardında TBMM’nin Hereke’de buluna tarihi halı fabrikasını ziyaret etti. İstanbul’dan TBMM genel sekreter yardımcısı Yasin Yıldız ve diğer yetkililerin de katıldığı ziyarette Işık restorasyon çalışmaları süren tarihi fabrikada incelemelerde bulundu. Işık yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra yaptığı açıklamada “Bugün fabrikanın restorasyon çalışmalarını gözden geçirdik. Yetkililerle birlikte buranın Fabrika müze olarak değerlendirilmesine karar verdik. Çalışmaların tamamlanması ile hem üretim devam edecek hem de tarihi binanın bir bölümü müze olarak hizmet verecek” dedi.

Kültür Merkezi ve Kent Meydanı Çalışmaları Sürüyor

Fikri Işık ziyaretlerine yapımı devam eden projeleri inceleyerek devam etti.  Körfez belediyesinin yapımını sürdürdüğü sahildeki ve üniversite içindeki kültür merkezleri ve sosyal tesislerdeki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Işık Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan ile birlikte kent meydanındaki çalışmaları da gezdikten sonra yaptığı açıklamada ”Kültür merkezi ve sosyal tesis inşaatlarının tamamlanmasının ardından Kaiser Wilhem Köşkünün yanındaki binaları yıkacağız. Böylece Hereke’nin tarihi yapılarını ön plana çıkarmış, denizle meydanı buluşturmuş olacağız. Büyükşehir belediyemizin yaptığı Sümer Camisi önündeki düzenleme ile birlikte tarihi köşk binamız ve sahil çok güzel bir görünüme kavuşacak” dedi. Işık Hereke ziyaretinde esnaflar ve öğrenciler ile de görüşerek başarılar diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817