IŞIK: KOCAELİ BEŞİNCİ BÖLGE DESTEĞİNDEN YARARLANACAK

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Kocaeli’yi yüksek teknoloji yatırımlarda Türkiye’nin beşinci bölge desteklerinden yararlanmasıyla ilgili kararı aldık. İstanbul’da da olsa, Kocaeli’de de olsa, Bursa’da da olsa eğer teknoloji yüksek teknoloji ise Türkiye’nin en geniş teşvik alan ili konumuna geliyor. Bütün bunlar inşallah önümüzdeki süreçte Türkiye’nin yatırımını, üretimini ve istihdamını daha da arttıracak” dedi.

 

DUBLE YOLLARI OTOBAN STANDARDINA GETİRECEĞİZ

Kartepe ilçesindeki Arstaş Tır ve Kamyon Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ni ziyaret eden Işık, burada kooperatif üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, kamyoncuların çok daha rahat bir ortamda seyahat etmelerinin, evlerine çok daha güvenle gitmelerinin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Körfez Geçiş Köprüsünün önümüzdeki yıl en geç mart ayında biteceğini, İzmir’e 3,5 saatte ulaşılacağını ve önümüzdeki süreçte duble yolları 36 bin 500 kilometreye çıkaracaklarını belirten Işık, “Şimdi bir adım daha atıyoruz, duble yolları otoyol standardına getireceğiz. Artık zemin kaplamaları sıcak asfalta dönüştürüyoruz. Yolların şartlarını daha da iyileştiriyoruz. Bunları Türkiye’nin ulaşım altyapısı, lojistik altyapısı güçlü olursa Türkiye daha fazla yatırım olur” şeklinde konuştu.

 

İSTİKRAR SÜRMELİ

Bu çalışmalarla kamyon sürücülerinin araçlarının daha az yıpranacağını, daha az yakıt kullanacaklarını vurgulayan Işık, aynı zamanda Türkiye’yi büyütmeye devam edeceklerini kaydederek, şöyle devam etti: “Sizden istediğimiz Türkiye’de istikrarı devam ettirmeniz. İstikrarsızlığın neye mal olduğunu en iyi bilen kamyoncu esnafıdır. En iyi siz bilirsiniz. Çünkü kriz ilk sizi vurur. İşler düşmeye başlayınca bir anda rekabet artar insanlar, mazot fiyatına bile mal çekersiniz. Yeter ki ‘borcumu ödeyeyim, senedimi ödeyeyim, kimseye rezil olmayayım’ diye. Rahmetli amcam kamyoncuydu, çok iyi bilirim. Çocukluğum kamyonun çamurluğuna tutunarak geçti.”dedi.

 

YÜKSEK TEKNOLOJİ ÜRETEN İLLER

Kocaeli’nin yüksek teknoloji yatırımlarda Türkiye’nin beşinci bölge desteklerinden yararlanmasıyla ilgili karar aldıklarını açıklayan Bakan Işık, “İstanbul’da da olsa, Kocaeli’nde de olsa, Bursa’da da olsa eğer teknoloji yüksek teknoloji ise Türkiye’nin en geniş teşvik alan ili konumuna geliyor. Bütün bunlar inşallah önümüzdeki süreçte Türkiye’nin yatırımını, üretimini ve istihdamını daha da arttıracak” diye konuştu.

 

 

TÜRKİYE BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK

Türkiye’de dört büyük merkezde büyük üretim bölgeleri kuracaklarını Sanayi Strateji Belgesinde yazdıklarını anımsatan Işık, Türkiye’nin ihtiyacının kümelenme olduğunu dile getirdi. “Her şeyi bir araya toplayarak sanayiyi geliştiremezsin” diyen Işık, “Kümeleşme oluşturacaksın, oluşturamazsan öyle ‘ben buraya şu kadar büyükşehir kuracağım’ dersen bunlara kimse inanmaz. Türkiye’nin büyümesi lazım. Türkiye’nin büyümesi için de istikrarının devam etmesi lazım. Eğer Türkiye istikrarını devam ettirirse Allah’ın izni ile gelecekten hiçbir şekilde endişe duymamıza gerek yok” ifadelerini kullandı.

 

12 YILDA 450 BİN ÖĞRWTMWN ATADIK

Eğitimde 140 senede yapılan dersliğin neredeyse üçte ikisinden fazlasını 12 senede yaptıklarını, 450 bin yeni öğretmen atadıklarını anlatan Bakan Işık, bunu sadece çocuklarımız daha iyi eğitim görsün, daha iyi bir gelecekte, daha iyi bir Türkiye’de yaşasınlar diye yaptıklarını sözlerine ekledi.

Arstaş Başkanı Şükrü Arslan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bakan Işık’a kooperatifin sorunlarını aktardı. Kooperatif üyeleri de Işık’a yaşadıkları sıkıntıları iletti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817