IŞIK KÖRFEZ GEÇİŞ KÖPRÜSÜ İNŞAATINI İNCELEDİ
 İstanbul-İzmir arasını 3 buçuk saate indirecek projenin önemli ayaklarından olan Körfez Geçiş Köprüsü inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen köprü ayaklarının keson batırma töreninden kısa bir zaman geçmesine rağmen inşaatın yüksekliği 119 metreye ulaştı.

Ayakların toplam yüksekliği 252 metre olacak. Şu anki seviye asma yolun ekleneceği yüksekliği geçmiş durumda.

6 Dakikada geçilecek...

Körfez Geçiş Köprüsü bitirildiğinde 6 dakikada katedilecek ve Orhangazi Dilovası arası sadece 15 dakika olacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, beraberindeki Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve il milletvekilleriyle inşaatı inceledi.

Bakan Işık, deniz yoluyla yapılan incelemenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Kuzey otoyolu projesinin öneminden bahseden Işık, Körfez Geçiş Köprüsü'nün Kocaeli'nin sembollerinden olacağını söyledi.

Işık, Gebze-Gemlik arası yol yapımının gelecek yıl bitirileceğini vurguluyarak, İstanbul-İzmir otoyolununsa 2017 yılında bitirileceğini sözlerine ekledi.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817