IŞIK; "PROJELER İLE HALKIN KARŞISINA ÇIKAN TEK PARTİ ; AK PARTİ'DİR"

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, ‘Vakit Kocaeli Vakti’ diyerek Kocaeli için hazırlanan seçim beyannamesini açıkladı. Işık, “2015 beyannamesinde verdiğimiz sözlerin yüzde 76’sını gerçekleştirdik. Birileri konuşur, AK Parti yapar” dedi

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısı ile 24 Haziran seçimleri öncesinde Kocaeli için hayata geçirecekleri projelerin yer aldığı seçim beyannamesini açıkladı. Toplantıya basın mensupları dışında; Kocaeli Milletvekilleri ve milletvekili adayları, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Başkan Vekili Abdullah Eryarsoy, belediye başkanları ilçe başkanları katıldı.

HİZMET YAPANLAR KAZANACAK

Seçime 12 gün kaldığını hatırlatarak sözlerine başlayan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Bu süreçte birileri sürekli karamsarlık pompalamaya çalışıyorlar. Onlar ne yaparsa yapsın rakamlar yalan söylemiyor. Elbette bir miktar polemik siyaseti renklendirir. Ama her şeyi polemik yapmak güveni sarsar. 12 gün sonra polemik siyasetini yapanlar mı yoksa hizmet siyaseti yapanlar mı kazanacak bunu göreceğiz. Millet herkese karnesini verecek” dedi.

HALKIN HEP YANINDA OLDUK

“Seçim yaklaştıkça milletin gerçeğinden uzaklaşıyorlar” diyerek muhalefetin siyaset anlayışını eleştiren Fikri Işık, “Biz AK Parti olarak partimizi kurduğumuzdan bu yana milletimizle birlikte olduk ve nabzını tuttuk. Milletin ne arzu ettiğini, ne istediğini hep dinledik. Bunların hayata geçmesi için önemli gayret gösterdik. Her seçim döneminde projelerimizi basın kanalı ile halkımıza sunduk. Halkımız girdiğimiz tüm seçimlerde bizden desteğini esirgemedi” dedi.

YÜZDE 76’SINI YAPTIK

2015 beyannamesinde verdiğimiz sözlerin yüzde 76’sını gerçekleştirdik. Yüzde 24’ü ise planlandı. Yüzde 24’ünden vazgeçmedik. Onları yapacağız. 2015 beyannamesinin arkasında duruyoruz. 122 projeden 49’u tamamen bitti, 38 tanesi devam ediyor. 6 tanesi ihale aşamasında. 29’u ise planlama aşamasında. Yeni projelerimizin ilki Gebze-Darıca-Çayırova Metrosu. Bunu Büyükşehir imkânı ile yapacağız. Körfez-İzmit-Kartepe Metrosunun projeleri yapılıyor. Akçaray hattı bir taraftan Kuruçeşme, Şehir Hastanesi ve Alikahya’ya uzatacağız.


 

ÖNEMLİ PROJELER YER ALIYOR

Gebze-Sabiha Gökçen Havaalanı hızlı tren hattı hayata geçireceğiz. Kuzey Marmara Otoyolunu devreye alacağız. Güney Otoyolunu hayata geçireceğiz. Gebze TEM Köprülü Kavşak ve Yan Yolları projesi tamamlandı. Büyükşehir projeyi yaptı ve Karayolları onayladı. Dilovası Kavşak düzenlemesi başladı. İzmit-Kandıra Bölünmüş yolu yakında başlatacağız. Derince D-100 ve TEM bağlantısı projeleri tamamlandı. Şehir Hastanesi Köprülü Kavşak ve Yol Projesi’ni yapacağız. Kuruçeşme’yi sahille buluşturacak Kuruçeşme Gişeler ve D-100 düzenlemesini yapacağız.


8 YENİ MİLLET BAHÇESİ

Millet bahçeleri bizim kadim tarihimizde yer alan bir kavramdır. Parktan ibaret değildir. Namazgâhından çeşmesine, dikilen, ekilen her ağacın ve çiçeğin bir anlamı ve sembolü vardır. İzmit Fuar alanını millet bahçesine dönüştüreceğiz. Fuar alanı rant alanı olacak diyenlere en güzel cevabı veriyoruz. Ayrıca Gebze’deki 640 dönümlük askeri kışla alanını da millet bahçesine çevireceğiz. Bir kısmını eğitim amaçlı değerlendireceğiz. Çok az kısmını kamu alanı için kullanacağız. Gebze’nin acil ihtiyacı olan büyük camii de birada yapacağız.


 

HÜNKAR ÇAYIRI VE FATİH OTAĞI

Milli Savunma Bakanlığı döneminde Darıca’da Büyükşehir’e devrettiğimiz askeri alanı Millet Bahçesi yapacağız. Hünkar Çayırı’nı da Millet Bahçesi ve Fatih Otağı olarak düzenleyeceğiz. Fatih’in anısını yaşatacak bir otağ ve anıt müze olacak. Kartepe’deki askeri alandı millet bahçesi yapacağız. Buranın 170 dönümünü Adalet Bakanlığına tahsis ettik. Buna ilave olarak millet bahçesi yapacağız. Seymen Kışlası’nı da Millet Bahçesi olarak düzenleyeceğiz. Derince ‘deki askeri alanın bir kısmına belediye ve kaymakamlık yapacağız. Oradaki 100 dönümlük alanı millet bahçesi yapacağız. Dilovası Bayraktepe mevkiini ve Gölcük’te birer millet bahçesi yapacağız.

MİLLİ MİKROÇİP FABRİKASI

Kocaeli’nin iki büyük üniversitesi var. Cumhurbaşkanımızın onayını aldık ve üçüncü bir devlet üniversitesi yapacağız. Kocaeli Üniversitesi Rektörü ve GTÜ ile görüşmeleri sürdürüyoruz. Kocaeli Adalet Sarayı’nı Kartepe’de askeri alanda yapacağız. Kendi mimarimizi yansıtan bir adalet sarayı olacak. Milli Mikroçip Fabrikasını Gebze’de hayata geçiriyoruz. Hazırlıklar tamamlandı. Şirket kuruldu. Savunma sanayi alanındaki kritik projelerde siber saldırı olmasın diye kendi çiplerimizi yapacağız. Kandıra Gıda OSB’de mahkeme sona erdi. Burada da FETÖ oyunu ile uğraşmak zorunda kaldık. Bu dönem OSB’yi faaliyete geçireceğiz.

DERİNCE TAMAMEN YENİLENECEK

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesini tamamen yenileyeceğiz. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesini inşaatı filen başladı. 2 yıl içinde bitecek. Bu dönemde Çayırova’ya yepyeni bir hastane yapacağız. Körfez Devlet Hastanesi’ne de ek bina yaparak ihtiyacını karşılayacağız. Sağlıklı Hayat Merkezleri yeni bir uygulama. Burada sadece hastalar değil, spor, diyeti ve koruyucu hekimliği ön planda tutan bir anlayış gelecek. Körfez, Darıca, Çayırova, Gölcük başta olmak üzere tüm ilçelerde açacağız.

ANCAK ENGELLEMEK İÇİN UĞRAŞIRLAR

Kocaeli’nin elzem ihtiyacı olan Evsel Atık Bertaraf ve Enerji Üretim tesisini 5 yılda hayata geçireceğiz. Çevreye son derece duyarlı bir tesisi Kocaeli’ye kazandıracağız. AK Parti dışında hiçbir parti proje dahi açıklamadı. Artık muhalefetin geldiği nokta AK Parti’nin projelerini engellemek. Kanal İstanbul, yerli otomobili yaptırmayacağız diyorlar. Biz Cumhurbaşkanımızın takım arkadaşları olarak el ele gönül gönülle vererek Cumhurbaşkanımızın yanında yer alıp onun temposunda çalışacağız.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817