İsmail Baran, anjiyo oldu
 Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Özel Konak Hastanesi’nde hizmete giren kalp damar tıkanıklıklarını ve kalp rahatsızlıklarını kısa sürede teşhis etmek için hızlı ve yüksek görüntü kalitesine sahip Koroner (Sanal) Anjiyografi yapan 128 kesitli Multidedektör BT cihazı ile koroner (sanal) anjiyo oldu. Anjiyo sonrasında kalp damarları hakkında detaylı bilgi alan başkanın durumu iyi olduğu bildirildi.

128 Kesit Tomografi cihazı ile invaziv işlemlere gerek kalmadan, saniyeler içerisinde kalp damarlarının ayrıntısına ulaşabilmekte,  hasta, hastanede saatlerce kalmadan kalp krizi riskiyle ilgili bilgilerine ulaşılabilmektedir. Halk arasında 'kansız anjiyo' veya ‘sanal anjiyo' olarak da bilinen koroner BT anjiyografi, hasta için oldukça konforlu ve hızlı tanı sağlayan bir yöntem. Kol damarından uygulanan kontrast maddenin, koroner damarlar içerisinden akışını tomografik olarak görüntüleyen bu yöntem, hem koroner damarlarda tıkanma olup olmadığı, hem de damar sertliği varlığını ortaya koyması açısından önemli bilgiler veriyor. Böylece kişi klasik anjiyografi ihtiyacı olmadan kalp damarlarının durumunu öğrenebilme şansına sahip oluyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817