İSMAİL BARAN’DAN İZMİT’İN KURTULUŞU MESAJI

Kurtuluş Savaşı’nın Vatan, İstiklal ve Hürriyet sevdasının, milli birlik ve beraberlik şuurunun bir ifadesi olduğunu belirterek açıklamasına başlayan Başkan Baran, “İzmitimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümü olmasının yanı sıra Kurtuluş Savaşı hatıra, hafıza ve bilincimizin de tazelenmesine vesile olan önemli bir gündür. Bundan tam 94 yıl önce Al Bayrağımıza kanının rengini veren, hakkı ödenemez vatan evlatlarının verdiği kutsal mücadele sonucu bugün bu kahramanların torunları olan bizler rahat ve huzurluyuz. Şanlı tarihimizde buna benzer nice zaferler kazanmış ve yaşanan sıkıntıları büyük bir dayanışma ve mücadele örneği göstererek atlatmasını bilmiş Büyük Türk Milletinin evlatları olarak, Milli Mücadele ve Kurtuluş Hareketini büyük bir kıvançla anmaktayız.

I. Dünya Savaşı’nın getirdiği yıkımlar sonucu önemini bir süre yitiren ve İngilizler ile Yunanlılar tarafından işgal edilen İzmit, 27 Haziran 1920’de Türk Orduları tarafından işgalden kurtarıldı. Cumhuriyet Döneminin başlarında İzmit, Kocaeli ’ilinin merkezi oldu ve 1950’li yıllardan sonra hızla gelişerek büyük bir sanayi ve ticaret merkezi haline geldi.

Bu duygu ve düşüncelerle, Aziz Vatanımızın kurtuluşu için canları pahasına kahramanca mücadele veren başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyor, tüm İzmitlilerin 27 Haziran Kurtuluş Gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817