İsmail Kahrıman; Körfez’de yolcu sayısı Azaldı

Bu kararın henüz daha uygulamaya hangi oranlarda konulacağı belli olmazken, Körfez’de son aylarda, önceki yıllara oranla taşınan yolcu sayısında yaklaşık 50-70 bin arasında düşüş olduğu gözlendi.

Bu nedenle yansıtılacak zammın toplu taşıma esnafını kurtarmayacağı görüşü savunuluyor. Konuyla ilgili yapılan incelemede, UKOME tarafından açıklanan zamlarda, öğrencilere artış verilmemesinin, ücretsiz ve 65 yaş uygulaması nedeniyle taşınan yolcuların yüzde 40’ının zam almadığı belirlendi. Kalan yüzde 60’lık yolcu bölümüne de zammın hangi oranda yansıtılacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

İnsanlar yürüyor

Son iki yılda insanların ekonomik gerekçeler nedeniyle her türlü harcamasını azalttığı, bundan taşımacılığın da nasibini aldığı belirtilirken, Körfez Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı İsmail Kahrıman, geçen yıla oranla taşınan yolcu sayısında 50-70 bin arasında yıllık oranda azalma olduğunu söyledi. Kahrıman, geçen yılın aynı ayında taşınan yolcu sayısı rakamları ile bu yılın aynı ayının sayıları karşılaştırılınca önemli oranlarda düşüş yaşandığını belirterek, ‘’İnsanlar kısa mesafede yürümeyi tercih etmeye başladılar. İnsanların yürümeye başlamalarının yanı sıra özel araç sayısı da çok arttı. Artık yollar trafiği kaldıramayacak kadar doldu. Tüm bunlar sonucunda yolcu sayısı düştü ama masraflar arttı. Bir arabanın vergisi, yakıtı, işçisi ve giderleri ile aylık 12 bin lira masrafı var. Buna karşılık ayda 12 bin 500 lirayı zor kazanıyor. Ekonomik şartlar nedeniyle araba yenileyemiyorlar. Halimizden şikayet etmiyoruz ama vatandaşın da bunu bilmesi gerekiyor’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817