İŞSİZE MAAŞ MÜJDESİ
 İşsizlik ıyla ilgili 3 önemli gelişme göründü. Hem  maaşı almak kolaylaştırılacak hem süresi uzatılacak hem de ödenen tutar artacak. Mevcut sistemde, işsizlik sigortası kapsamında bir işyerinde çalışırken; kendi istek ve kusuru dışında işini kaybedenler; son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışmış ve son 3 yıl içinde en az 600 gün işsizlik sigortası primi ödemiş olmak şartıyla maaş alıyor. Bu şartları taşıyanlar kıdemlerine göre 10 aya kadar işsizlik maaşı alabiliyor. Şimdi işsizlik maaşı almanın kolaylaştırılması ve süresinin uzatılması gündemde. Konu, hükümetin gündeminde bulunuyor. Yapılacak çalışma kapsamında Avrupa'daki uygulamalar da masaya yatırılacak. Lüksemburg'da işsize çalışırken aldığı maaşın yüzde 84.2'si 1 yıl kadar ödeniyor. Birçok ülkede işsizlik maaşı en fazla 1 yıl ödenirken, Hollanda'da 18 aya kadar ödeme yapılıyor. 

OCAK'TA ARTIŞ GELİYOR 
Ayrıca işsizlik maaşında artış da yolda. Ocak ayında net asgari ücret bin 300 lirayayükselecek. Bu artış, asgari ücrete göre belirlenen işsizlik maaşına da yansıyacak. Halen işsizlik maaşı damga vergisi düşüldükten sonra en düşük 505 TL 53 kuruş, en yüksek ise bin 11 TL 7 kuruş olarak uygulanıyor. Asgari ücret artışıyla en düşük işsizlik maaşı653, en yükseği bin 307 lira civarında olacak.

150 KİŞİLİK KADROYA 3 BİN 609 BAŞVURU
Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Adıyaman Belediyesi'nde geçici olarak işe alınacak 150 kişilik kadro için 3 bin 609 kişi başvuruda bulundu. Belediyenin altyapı hizmetlerinde 4.5 ay süreyle istihdam edilmek için başvuruda bulunan adaylar, belediye konferans salonu önünde toplandı. 3 bin 609 aday, değerlendirme formlarını doldurdu. Seçilen 150 kişi 18 Aralık'ta işbaşı yapacak.

kaynak: takvim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817