İSTANBUL KOCAELİ VE  KONYA'DA IŞİD OPERASYONU  49 GÖZALTI

·    Dün Diyarbakır'da gerçekleştirilen IŞİD operasyonun ardından bu sabah da Sultanbeyli'de, terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyon düzenlendi.

·                  Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'yle eş zamanlı olarak terör örgütü IŞİD'e operasyon düzenledi. Operasyonda 5 kişi gözaltına aldı.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 1 tabanca, 1 yedek şarjör, 25 mermi, bilgisayar ve çok sayıda SD http://img3.mynet.com/1x1/grey.gifGözaltına alınan zanlılardan Mustafa H., Osman M., Mustafa M., Mehmet S. ve Adnan G.'nin, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Bingöl'deki DAEŞ üyeleriyle bağlantılı olduklarının tespit edildiği bildirildi. Irak ve Suriye'deki çatışma bölgelerine birçok defa gittikleri belirlenen şüphelilerin, örgütün eylem timi olduğu öne sürüldü.

·   Emniyetteki işlemleri süren zanlıların tüm bağlantılarının ortaya çıkarılması için teknik elemanların da aralarında bulunduğu özel bir ekibin görevlendirildiği bildirildi.

KONYA'DA ŞAFAK OPERASYONU

·     Konya'da polis, terör örgütü IŞİD'e yönelik 'şafak operasyonu' yaptı.

·   Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Konya kent merkezi ile Çumra İlçesi'nde önceden belirlenen İŞİD militanlarının kaldığı evlere şafakla birlikte operasyon başlattı. Operasyon devam ederken, eş zamanlı basılan evlerde ilk anda gözaltına alınanların sayısı 30'u buldu.

·      KOCAELİ'DE OPERASYON

·    Kocaeli'de sabah erken saatlerde başlatılan operasyonla, terör örgütü IŞİD üyesi olduğu iddia edilen 14 kişi gözaltına alındı.

·   Kocaeli'de terör örgütü IŞİD üyesi olduğu iddia edilen kişilerin belirlenen adreslerine polis ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Sabah erken saatlerde başlayan ve helen devam ettiği öğrenilen operasyonda DEAŞ üyesi olduğu iddia edilen 14 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili açıklama yapılmazken, operasyonların devam ettiği bildirildi.

kaynak: mynet

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817