banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

İŞTE 10.9 MİLYON EMEKLİYİ İLGİLENDİREN GELİŞME

 Emeklilerin memurlar gibi banka promosyonu alması için süreç işliyor. Promosyon davasına önümüzdeki günlerde başlanacak. 


FAİZİYLE ÖDEME 
Emekli-Sen'in açtığı ve Ankara 3'üncü İş Mahkemesi'nde görülecek dava, emeklilerin odak konusu oldu. Davadan çıkacak olumlu bir karar, tüm emeklilere promosyonun yolunu açacak. Promosyon tutarının anlaşılan dönem için ortalama bin lira olması bekleniyor. Üstelik, promosyonu geriye dönük 8 yıllık alma imkanı olabilecek. Emekli-Sen Başkanı Veli Beysülen, TAKVİM'e yaptığı açıklamada, 2007'de çıkarılan promosyon genelgesine göre kamu çalışanlarının promosyon aldığını belirterek, "Promosyonu sadece önümüzdeki dönem için talep etmiyoruz. Geriye dönük ödeme de istiyoruz. Talebimiz, promosyonun 2007'den bu yana hesaplanıp faiziyle ödenmesi" demişti. Beysülen, promosyon tutarınınaya bölünmesini ve her ay emeklinin hesabına yatmasını istediklerini de belirtmişti. 

DÜZENLEME YAPILACAK

Promosyon davası, bireysel bir dava. Ancak mahkemenin vereceği karar, emsal oluşturacak, tüm emeklilerin promosyon almasının yolunu açacak. Davadan olumlu sonuç çıkması halinde, başka dava açılmasına gerek kalmadan, promosyon düzenlemesinin hayata geçirilmesi bekleniyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun, bankalarla yaptığı protokole,emeklilere promosyon ödenmesine yönelik madde koyabileceği ifade ediliyor. 

HEYECANLI BEKLEYİŞ

 Emekliler promosyon ile ilgili şunları söylüyor: 

Davanın bir an önce başlayıp, hızla tamamlanması temennimiz. Aslında dava sonucu beklenmeden Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bankalarla anlaşmasını bekliyoruz. 

Uzun uğraşlar verildi, ancak bankalar promosyonda cimri davrandı. Halbuki baksanız, "Maaşınızı bize taşıyın, size para, altın, hediye puan verelim" diyorlar. 

"Bankalar bize promosyon ödemeye yanaşmıyor ama hem paramızı işletiyor hem de bizim için yaptığı her işlemden kazanıyor. SGK, protokole promosyon maddesi koyarsa, bankalar da mecbur ödeyecek." 

kaynak: takvim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826