İşte AK Parti'nin ilimizdeki oy hedefi!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık programda ilçe ilçe oy hedefini açıklayarak, Kocaeli genelinde 583 bin 405 oy beklediklerini belirtti.

"7 Haziran bir milattır." diyen Bakan Işık oy hedeflerini şöyle açıkladı:

Başiskele 31 bin 689 Çayırova 37 bin 368 Darıca 60 bin 298 Derince 43 bin 45 Dilovası 14 bin 347 Gebze 120 bin 532 İzmit 105 bin 445 Körfez  47 bin 112 Gölcük 49 bin 143 Kandıra  17 bin 631 Karamürsel  18 bin 610 Kartepe 38 bin 183 Bakan Işık Kocaeli toplamında 583 bin 405 oy beklediklerini belirtti.

Programdan izlenimler şöyle: Şölen havasında gerçekleşen mehter takımı konseri ve ışık gösterileri ile süslenen milletvekili aday tanıtım toplantısına aralarında sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinin temsilcilerinin de bulunduğu binlerce davetli katıldı.

Katılımcılar polis kontrolünden geçtikten sonra saat 19.00 civarında salona alındı. Bilim Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün, Kadın Kolları Genel Başkanı Sibel Gönül, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmaoğlu, aynı zamanda aday olan milletvekilleri Zeki Aygün ve İlyas Şeker, milletvekili adayları R.Sezer Katırcıoğlu, M.Akif Yılmaz, Cemalettin Kaflı, Sami Çakır, Müge Olşen, Yalçın Coştur, Yahya Coşkun eşleri ile katıldı. Salonu anons edilerek eşleri ile gelerek kendilerine ayrılan ön sıralara oturdular. AKP Kocaeli Milletvekili adayları arasında 1’inci sırada bulunan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 8 milletvekili çıkarmayı amaçladıklarını söylemişti. AKP tanıtım şöleninde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 7 Haziran seçimleri için ilçe ilçe oy hedeflerini açıkladı.  

CEYHAN: "MUHALEFET ORTADA YOK. SADECE AK PARTİ VAR"

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan slayt gösterisinin ardından yaptığı konuşmada partiye emek ve destek veren herkese, Kocaeli halkına teşekkür etti. Ceyhan "Biz bu kadar çalışırken CHP, MHP ve HDP ortada yok. Alanlarda çalışan sadece AK Parti var. Onlar aday tanıtımına 500 kişiyi anca toplarken biz 15 bin kişiyi topladık." dedi. Ceyhan'dan sonra kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu "Gece gündüz demeden alanda olacağız. Bu yolda milletvekili adaylarımıza başarılar diliyorum. 7 Haziran'da hepimizin mutlu olacağı bir başarı kutlamak dileğiyle" dedi. AK Parti Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün "21. yüzyılın Türkiye'sini inşa etmek için AKP kadrolarında bulundum, 3 dönem milletvekilliği yaptım. Türkiye'de adaleti tesis etmeye ve onu kalıcı hale getirmek için varız. AK ismi temiz siyaseti temsil eder. onu sürdürebildiğimiz sürece Türkiye topyekün zenginleşecek." dedi.

ERGÜN: BU SEÇİMDE HERKES GÖRECEK Kİ

Ergün, "Türkiye'nin demokrasisini ileri demokrasiye taşımalıyız, düşük teknolojiden orta teknolojiye ulaştık ve şimdi yüksek teknolojiye ulaşmalıyız. Burada bu anlamda güzel bir örnek var. Bilim merkezini açtık. Aynı zamanda Kocaeli'de bilim merkezi ve film merkezi sırt sırta. Bu siyasi hareketin kişilere bağlı olmadığını göstermemiz lazım. Bu seçimde herkes görecek ki başarı kişilere bağlı değil. Bu ülkede yaşayan herkes partimizin hizmetlerinden yararlandı" diye konuştu.

IŞIK: "7 HAZİRAN MİLATTIR"

Nihat Ergün'den sonra kürsüye çıkan AKP Kocaeli Milletvekili adayları arasında 1’inci sırada bulunan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık gençlerin tezahuratıyla karşılandı.

Işık konuşmasına Çanakkale Zaferi'nin 100. yılını anmayı unutmadı, şehitleri rahmetle andı. Işık, şöyle konuştu: "Hiç kimsenin 2001 ekonomik krizinde yaşananları unutmaması gerekir. Böyle bir durumda iktidarı devralan AK Parti, eğer Çanakkale ruhuna sahip olmasaydı, bugün geldiğimiz noktaya gelemezdik.

Bundan sonra da Alparslan'ın, Sultan Fatih'in, Yavuz Sultan Selim'in, Kanuni Sultan Süleyman'ın, Çanakkale'nin, Gazi Mustafa Kemal'in bu ülkeye yaptığı hizmetlerde taşıdığı ruhla yolumuza devam edeceğiz. İktidara geldiğimiz gün Türkiye'de karanlık bir tablo vardı. Şükürler olsun, bugün Türkiye, demokrasisini geliştirdi ama bu düzeyi yeterli görmüyoruz.
Tıkır tıkır işleyen ileri demokrasiyi hedefliyoruz." - CHP'nin seçim vaatleri "Hem temsilde adaleti hem de yönetimde istikrarı sağlayan güçlü başkanlık sistemi istiyoruz" ifadesini kullanan Işık, "7 Haziran seçimleriyle Türkiye, artık sizlerin verdiği güç ve destekle başkanlık sistemine geçecek. Bunun için de yeni bir anayasa, artık ne tarafı yeni değiştirilmiş olursa olsun, modeli 82 olan bu anayasadan tamamen kurtulmanın, yeni Türkiye'yi taşıyacak yepyeni bir anayasanın zamanı geldi de geçiyor. Yeni bir anayasayı hazırlamak için hazır mıyız?" diye sordu. Işık, Türkiye'nin IMF'den borç alan ülke konumundan, borç verebilecek konuma geldiğini anlatarak, şunları kaydetti: "Daha düne kadar 1 milyar dolar için çalınmadık kapı bırakılmazken, bugün aynı Türkiye, 1 milyar doları sadece bilim merkezleri yapmak için harcıyor. Aradaki fark bu. Bu ülke namerde muhtaç olmaktan kurtuldu. Hazinemizde 125 milyar dolar para var. Güçlü ekonomimiz var. Böyle olursa birilerinin de ağzı sulanmaz değil. Ana muhalefet partisinin seçim vaatlerine bir bakar mısınız? 150 ve 180 milyar dolar arasında. Ciddiye almamamız gereken vaatler tablosu ama ciddiye almamız gereken şey, Cumhuriyet Halk Partisi ne derse desin, doğru göstermeye çalışan medya organları var. Belli ki pijamayla başbakan karşılamayı özleyen bazı insanlar var.
Biz yeni Türkiye'yi 'daima adalet, daima kalkınma' diyerek bir bir inşa etmeye devam edeceğiz."  - 7 Haziran'daki seçim Bugüne kadar her kronik problemi çözdükleri gibi Çözüm Süreci'ni çözüme ulaştıracaklarını vurgulayan Işık, "Artık bu ülkede silahlar gömülsün, hiç kimse ağlamasın, babalar gözyaşlarını içine akıtmasın" diye süreci sonuçlandıracaklarını dile getirdi. Işık, şunları dile getirdi: "Artık silahlar gömülecek, siyaset yapmak isteyen siyaset arenasına gelecek ancak bazıları Çözüm Süreci'ni savsaklamak, sonuçlandırmamak için ellerinden geleni yapıyor. Bazı odaklar silahların gömülmesi, Türkiye'yi sıçratacağı için önüne geçmek noktasında her gayreti gösteriyor.
Tabii bunlara prim vermeyeceğiz. Önümüzdeki dönem Çözüm Süreci'nin başarıya ulaştığı, silahların gömüldüğü, ülkenin her yönüyle yeni bir hamle yaptığı, yeni bir atılım yaptığı dönem olacak. Bu süreci Türkiye'de en güçlü şekilde kurmanın yolu, 7 Haziran'dan geçiyor. 7 Haziran, yeni Türkiye için milattır. 7 Haziran, Türkiye'yi 2023 hedefine taşıyacak yeni sistem için de milattır. Bunun için her birimiz 7 Haziran'a kadar durmadan, dinlenmeden çalışmaya devam edeceğiz."  Işık, konuşmasının son bölümünde Kocaeli ve ilçelerinde almayı hedefledikleri oy oranını açıkladı. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Azize Sibel Gönül de AK Parti Kocaeli teşkilatlarının Türkiye'ye örnek olduğuna dikkati çekerek, partisinin Kocaeli milletvekilleri arasındaki uyumun da kente olumlu yansıdığını söyledi.
Kocaeli'ye önemli yatırımlar yapılacağını anlatan Gönül, "Partimiz kurulduğunda biz, 'tüm dünyanın gıptayla bakacağı bir Türkiye hayal ediyoruz' dedik. Bu hayali gerçekleştirmek için gece gündüz çalıştık. Çalışmaya da devam edeceğiz. 2023'te Türkiye'nin dünyanın büyük 10 ekonomisi arasına girmesini hedefliyoruz. 7 Haziran'da güneş gibi doğmaya var mıyız? Allah yolumuzu açık etsin" şeklinde konuştu.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817