İŞTE KURUŞU KURUŞUNA YENİ MAAŞ TABLOSU
 SSK, Bağ-Kur ve memur lerinden halen Bağ- Kur kapsamında çalışanlar, bu ay 2016 yılının 3'üncü mını alıyor. Ocak ayında tüm SSK ve Bağ- Kur emeklilerine yüzde 3.86 + 100 lira, memur emeklilerine de yüzde 6 + yüzde 0.90 zam yansıtılmıştı. Bu emeklilerden Bağ-Kur kapsamında çalışanlar, bu ay bir zam daha alıyor. Hükümet'in çıkardığı yasayla emekli olup Bağ-Kur kapsamında çalışanların ından yapılan yüzde 10'luk kesinti kaldırıldı. Düzenleme, 10 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

KESİNTİ TAMAMEN KALKTI
 
SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş ödemeleri her ayın 16'sında başlıyor, ayın sonuna kadar devam ediyor. Şubat maaşları da dünden itibaren ödenmeye başladı. Dolayısıyla emeklilerden Bağ- Kur kapsamında çalışmaya devam edenler, yeni zamlarını ceplerine koymaya başladı. Emekli olup Bağ- Kur kapsamında çalışanlar, maaş alma günlerine göreyeni zamlarına kavuşacak. Hükümet, geçen yıl yaptığı düzenleme ile emekli olup Bağ- Kur kapsamında çalışmaya devam edenlerden yapılan yüzde 15'lik kesintiyi yüzde 10'açekmişti. Şimdi yaptığı düzenleme ile de tamamen kaldırdı. 1 Kasım seçimleri öncesinde verilen müjde, yasa çıkarılarak hızla hayata geçirildi.



BİN 500 TL MAAŞA 150 TL FARK GELDİ

Emekli olduktan sonra eski adıyla Bağ-Kur'a, yeni adıyla 4/b'ye tabi olarak çalışmaya devam edenlerden artık Sosyal Güvenlik Destek Primi kesilmeyecek. Emekli olduktan sonra dükkan açan, kendi nam ve hesabına çalışmaya başlayan emeklilerin maaşından bu aydan itibaren yüzde 10'luk kesinti yapılmayacak. Bu kesintinin kalkması suretiyle emekliler zam elde etmiş olacak. Örneğin; maaşı bin 500 lira olan emekliden aylık 150 lira destek primi kesiliyordu. Emeklinin eline de bin 350 lira geçiyordu. Bu aydan itibaren söz konusu kesinti yapılmayacak, emeklinin eline bin 500 lira geçecek.



kaynak: takvim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817