İŞTE MİLYONLARCA EMEKLİNİN BEKLEDİĞİ TARİH
 Milyonlarca emekli ve memurun zam dönemi adım adım yaklaşıyor. Maaşların artacağı Temmuz ayı iple çekilirken; 8.9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi zam oranını, 4.4 milyon memur ve memur emeklisi de ne kadar enflasyon farkı alacağını merak ediyor. Bu meraklı bekleyiş, 3 Temmuz'da son bulacak. Bu tarihte Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak enflasyon verileri, hem emeklilerin hem de memurların eline ne kadar para geçeceğini ortaya koyacak. 

BİR DE SEYYANEN
İlk 6 aylık enflasyon ne kadar çıkarsa, SSK ve Bağ- Kur emeklileri de o kadar zam alacak. Örneğin; Ocak- Haziran enflasyonu yüzde 5.5 çıkarsa, SKK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz
zammı da yüzde 5.5 olacak. Bu zamma ek olarak, maaşı bin 100 liranın altında kalan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Temmuz'da seyyanen artrış da var. Maaş bin lira veya altındaysa, seyyanen zam 100 lira olacak. Üstündeyse, maaş bin 100 liraya tamamlanacak şekilde seyyanen zam verilecek. 

SÖZLEŞME ZAMMI
İlk 6 aylık enflasyon verisi, memurların ve memur emeklilerinin ise ne kadar fark alacağını ortaya koyacak. Memurlar ve memur emeklileri Ocak'ta yüzde 3 zam almıştı. Toplu sözleşmede, Ocak-Haziran döneminde enflasyon bunu aşarsa, farkın ödeneceği karara bağlanmıştı. İlk 5 aylık enflasyonun yüzde 5.30 çıkması, fark alınacağını kesinleştirmişti. Farkın ne kadar olacağı 3 Temmuz'da ilk 6 aylık enflasyonun açıklanmasıyla belli olacak. Enflasyon yüzde 5.5 çıkarsa, memurların ve memur emeklilerinin enflasyon farkı yüzde 2.5olacak. Memurlar ve memur emeklileri, Temmuz'da enflasyon farkına ek olarak toplu sözleşme kapsamında yüzde 3 zam da alacak.

kaynak: takvim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817