İstifa İddiaları Candemir’i Korkutuyor!

Geçtiğimiz günlerde yapılan kongre ile İYİ Parti’de Körfez İlçe Başkanı seçilmesine rağmen parti içinde hala eleştirilerin hedefinde bulunan Mehmet Candemir ve yönetimi düzenlenen törenle mazbatasını aldı. Beraberindeki bir grup yönetim kurulu üyesi ile Körfez Adliyesi’ne giden ve mazbatasını İlçe Seçim Kurulu Başkanı’ndan alan Candemir, son günlerde parti tabanından gelen tepkilerin moral bozukluğu ile törene katıldı.

DELEGEYE BASKI YAPTILAR

Özellikle eski ilçe başkanlarından Cahit Sürüm’ün, İYİ Parti’de il başkanı Şanbaz Yıldız, il başkan adayı olan Nusret Acur ve il yönetiminde yer alan Mehmet Candemir’in babası Mustafa Candemir’e tepki göstererek istifa sinyali vermesi, İYİ Parti’de seçim sonrasında bir anda huzuru kaçırmıştı. Parti yönetiminin Sürüm ile birlikte yaklaşık bin kişinin partiden ayrılabileceğini bilmesi ile moralleri bozan asıl konu olarak dikkat çekiyor.

İLK ETAPTA 500 İSTİFA…

Bilindiği gibi eski Başkan Cahit Sürüm, bir internet sitesine yaptığı açıklamada, yaşanan gelişmelerden duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, “Nasıl oluyor da İYİ Parti İl yönetimi tek tek delegeleri arıyor ve Mehmet Candemir için oy kullanmalarını istiyor, bu parti babadan oğula geçen hiyerarşik bir yapıyla mı yönetilmeye çalışılıyor? Biz bugünler için mi mücadele verdik? Genel başkanımız Merak Akşener konuyu aktaracağım ve istifalara mazbata verilmesi sonrası başlayacağız. İlk önce 500 üye istifa edecek daha sonra bu sayı çok daha artacak.

“GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ”

Bu seçimi Ömer Toyran kazanmış olsaydı tebrik eder ve elini sıkar görevlerimizi devam ederdik. Ancak yaşanan durum kabul edilebilir gibi değil. İYİ Parti İl yönetimi ve Şanbaz Yıldız, büyük oranda seçime müdahil olmuştur. Partimize yakışmayan bu tutum karşısında sessiz kalmayacağımızı bilmeleri gerekiyor. Hiçbir türlü geri adım atmayacağız. Bundan sonra bizim açımızdan İYİ Parti defteri kapanmıştır” şeklinde açıklama yapmıştı. Şanbaz Yıldız ve ekibi ile Koray Aydın’a yakın bir grubun Cahit Sürüm’ü kararından vazgeçirmek için çaba gösterdiği, ancak Sürüm’ün kararının kesin olduğu edinilen bilgiler arasında.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817