İSU kayıp kaçak için yer altını dinliyor
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, içmesuyu hatlarında meydana gelen yeraltı fiziki su kayıpların azaltılarak kayıp kaçak miktarının düşürülmesi için 11 adet Akustik Yer Mikrofonu’nu hizmete aldı. Tüm İlçe Şube Müdürlüklerinde kullanılacak cihazlar için personele teorik ve uygulamalı olarak eğitimler veriliyor.

 

TOPLAM 17 ADET AKUSTİK YER MİKROFONU

İSU Genel Müdürlüğü, işletmecilikte teknolojik yenilikleri yakından takip ediyor. İletişim ve bilişim alanında birçok yeniliği hizmete alan Kurum, uzun yıllardır su kayıplarının azaltılmasında önemli katkı sağlayan Akustik Yer Mikrofonları kullanıyor. Yeni alınan 11 adet ile birlikte toplam 17 adet cihaz, İSU İçmesuyu ve Kanalizasyon Daire Başkanlığı ile 12 İlçe Şube Müdürlüğü’nün hizmet sahalarında kullanılacak. Yeni cihazları kullanacak İçmesuyu ve Kanalizasyon Daire Başkanlığı ile Şube Müdürlüğü personeli için teorik ve uygulamalı olarak eğitimler veriliyor.

 

ZEMİN TAHRİBATINI DA AZALTIYOR

Cihazlar, içmesuyu hatlarında meydana gelen ve yüzeye çıkan veya çıkmayan su kaçaklarının noktasal yer tespitinde kullanılacak. Aynı zamanda, içmesuyu arızalarındaki zemin tahribat alanının en az alanda yapılmasını sağlayacak. Fiziki su kayıplarının azaltılmasında ve su kayıp kaçak miktarlarının düşürülmesinde de cihazlar önemli katkı sağlıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817