banner2779
banner2752
banner2750

İSU'DAN BİR İLK DAHA
Türkiye’de Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ile elektronik evrak ve imzaya geçen 8. kurum olan İSU Genel Müdürlüğü, kamu, özel sektör ve vatandaşların evraklarını internet sitesi üzerinden elektronik ortamda takip edecek sistemi devreye aldı.


Modern altyapının yanı sıra işletmecilikte de bir çok projeye imza atan İSU Genel Müdürlüğü, vatandaşlara kolaylık sağlayacak bir ilki daha gerçekleştiriyor. EBYS ile e-evrak ve e-imza sürecine bu yılın başında geçerek kağıt israfının önüne geçen kurum, kamu-kurum ve kuruluşları ile vatandaşlara kolaylık sağlayacak sistemi uygulamaya aldı. Mevcut sistemde, çeşitli nedenlerle İSU Genel Müdürlüğü’ne başvuran kamu, özel sektör ve vatandaşlardan gelen resmi yazılar, istek ve şikayet dilekçe ve mektup gibi evraklar EBYS’ ye kayıt ediliyor ve kendilerine belge numarası veriliyordu. 

Geliştirilen yazılım ile yeni devreye alınan sistemde ise, gelen evraklara belge numarası yanı sıra barkod numarası da verilmeye başlandı. Evrak sahipleri, istedikleri yerde kurumun internet sitesi olan www.isu.gov.tr adresine girerek kendilerine verilen belge, barkod numaraları ve doğrulama kodu ile evraklarının takiplerini yapabilecek; Evrakın ne aşamada olduğunu da öğrenme imkanı elde edecek. Ayrıca, kurum,kuruluşlar ile vatandaşlar kendilerine yazılan yazıların kimler tarafından imzalandığını, iş akışını da gözlemleme imkanına kavuştu.  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751