İsyan ettiler..
ESKİ Bekirpaşa Belediyesi’nin 2000 yılında Çağıngöz ve Konak Hastanesi’nin bir bölümünün üzerine kurulduğu 12 dönüm arazi için yapılan şuyulandırma çalışmasının mahkemeye gitmesinin ardından 13 yıl sonra mahkeme Yenişehir Mahallesi’nin bir bölümünün imar planları ve şuyulandırmasını iptal etti. Arazinin sahipleri olan Kadayıf ailesinin açtığı dava sonrasında 2007 yılında sonuçlanmasına rağmen mevcut yer yerine Bekirpaşa’da 1,5 metrekare ve 40 metrekare arasında değişen 33tapunun aileye verilmemesi nedeni ile yeniden dava açıldı. 2012 yılında açılan davada ise bölgedeki planların yürütmesinin durdurulma kararı alındı. Davayı açan Kadayıf ailesinden Sinan ve Kenan Kadayıf kardeşler, dava sürecinde yapılan tüm planlamaların hukuka aykırı olduğunu, sadece kendilerinin değil bölgedeki tüm vatandaşların mağdur edildiğini kaydetti. 

KARAR 3 YIL UYGULANMADI
Dönemin eski Bekirpaşa Belediyesi tarafından Yenişehir ve Yahya Kaptan mahalleleri girişinde yapılan imar düzenlemesinde 12 dönüm arazinin yüzde 29’u ortak alan olması nedeni ile tapudan çıkartıldı. Aileye verilmesi gereken 2 bin 400 metrekare yer geriye verildi. Ancak 5 bin 400 metrekare yer verilmesi gerektiğini söyleyen aile yeniden dava açtı. Kocaeli 2. İdare Mahkemesi’nde açılan dava 2007 yılında sonuçlandı, davanın Kadayıf ailesi tarafından kazanılmasının ardından İzmit belediyesi Sakarya Bölge Mahkemesi’nde davaya itiraz etti. 2009 yılında itiraz ret edildi. Mahkeme aynı ada ve paftadan hak sahiplerine yer verilmesine karar verdi. Davanın kazanılmasının üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen kararın uygulanmaması nedeni ile Sinan Kadayıf İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’a maddi ve manevi tazminat davası açtı. Açılan davada Kadayıf, 6 bin lira manevi tazminat kazandı. 

33 TAPU VERİLDİ
Mahkeme kararının uygulanmaması nedeni ile Kadayıf ailesi Valilik kanalı ile suç duyurusunda bulundu ve İçişleri Bakanlığı müfettişleri gelerek soruşturmaya gerek yok kararı verdi. Ardından Danıştay’a itiraz eden ailenin, itirazı kabul edildi ve Danıştay soruşturma başlattı. Ancak bu kez Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmaya gerek yok diyerek Danıştay kararına direndi. Yaşanan bu gelişmeler üzerine belediye Eylül 2012 tarihinde bölgede şuyulandırma yaptı ve aileye Yenişehir Mahallesi’nde 1,5 metrekare ile 40 metrekare arasında değişen büyüklükte 33 tapu verdi. Aile vatandaşların ev yaptıkları arsalarda belediyenin kalan küçük paylarının kendilerine verilmesine itiraz etti. Yapılan itirazın kabul edilmemesi üzerine aile yeniden 2. İdare Mahkemesi’nde dava açtı.

TÜM PLANLARIN YÜRÜTMESİ DURDURULDU
2. İdare Mahkemesi ailenin itirazını kabul ederek yapılan şuyulandırma ve planların yürütmesini durdurma kararı verdi. Mahkemenin aldığı bu karar ile Çağın Göz Hastanesi’nden Demokrasi Bulvarı’na kadar olan alanda imar planları ve şuyulandırmalar iptal edildi. Davayı açan Kadayıf ailesinden Sinan Kadayıf ve Kenan Kadayıf 5 Nisan’da alınan yürütmeyi durdurma kararına rağmen İzmit belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin 16 Mayıs ve 23 Mayıs’ta bölgede imar plan tadilatı yaptığını belirtti. Belediyelerin mahkeme kararına rağmen suç işlediğini söyleyen Sinan Kadayıf, karara rağmen belediyenin bölgede 5 inşaat ruhsatı verdiğinin de altını çizdi. Kadayıf, “Verilen ruhsatlar geçersiz olduğu için ruhsatlarda tarih ve numara bulunmuyor. Hukuksuzluk buradan bile belli oluyor” dedi.  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817