İŞYERİ ÇALIŞANLARINA YANGINDAN KORUNMA EĞİTİMİ VERİLECEK
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2013 yılında çıkardığı yönetmeliğe göre işyerlerinde çalışanlara yangın eğitimi verecek. Yönetmeliğe göre işverenler, işyerlerinde çalışan kişilerin, yangın hakkında eğitilmesini sağlamak zorunda. Bu eğitimlerde Büyükşehir İtfaiyesi tarafından KOBİTEM alanında gerçekleştirilecek.

 

YANGIN EĞİTİMİ ÖNEMLİ

İşyerleri yangın çıkma ihtimalinin en yüksek olduğu yerler arasında bulunuyor. Yangınların oluşmadan önlenmesi ya da büyümeden söndürülmesi sayesinde can ve mal kayıplarının azaltılması açısından, çalışanların bilinçli ve eğitimli olması ise önem taşıyor. Ayrıca belirli büyüklüğe sahip işyerleri, her vardiyada hazır bulunacak şekilde acil durum ekipleri oluşturmak, bu ekipleri donatmak, eğitim almalarını sağlamak ve bu eğitimleri güncellemek, her yıl da en az bir defa tatbikat yapmak zorundalar.

 

EĞİTİM İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAM

İtfaiye eğitim merkezi KOBİTEM, kendisine yönelecek olan eğitim taleplerini karşılamak üzere, gerekli hazırlıklarını tamamladı. Öncelikle deneyimli itfaiye eğitmenleri ile kadrosunu oluşturdu. Eğitim için uygun ortam ve gerekli altyapı düzenlemeleri yapıldı. Ayrıca işyerlerinin tehlike sınıfına ve büyüklüğüne göre, özel eğitim programları hazırlandı.

 

İŞYERİNDE DE UYGULANABİLİYOR

İtfaiye eğitim merkezinden eğitim alacak olan işyerleri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na dilekçe, faks veya e-mail yoluyla başvuru yapabiliyorlar. Yapılan başvuru üzerine, işyeri ile derhal iletişim kurulup, eğitim için uygun olan gün birlikte kararlaştırılıp, gerekli eğitim uygulamalı olarak veriliyor. Başvuran her işyeri için belirlenen tarihte eğitimler, itfaiye eğitim merkezinde verilebildiği gibi, işyerinde de uygulanabiliyor.

 

 

EĞİTİM TALEBİ İÇİN

İşyerlerinin talep etmesi halinde, her yıl yapacakları tatbikatlara da itfaiye tarafından refakat ediliyor. Tatbikatların başarı düzeyinin artırılmasına yardımcı olunuyor. İşyerlerinin tehlike sınıfı ve büyüklüğü dikkate alınarak, itfaiye eğitim merkezince hazırlanan eğitim programına göre verilen eğitimler bir ile üç gün süreli olabiliyor. Eğitim Başvuruları için aşağıdaki kanallardan, eğitim merkezi ile iletişim kurulabiliyor. İtfaiye Eğitim Merkezi’nin 0530 469 68 01 nolu telefonundan ya da 0262 318 10 00 nolu telefondan 3490 veya 3491 dahili hattan alınabiliyor. Eğitim talepleri [email protected] elektronik posta adresinden de iletilebiliyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817