banner2779
banner2752
banner2750

İTFAİYE TEKNOLOJİNİN İZİNİ SÜRÜYOR
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü, yangınla mücadelede önlem almanın öncelikli olduğu düşüncesiyle, yangınların çıkmadan önce önlenmesi için önemli çabalar sarf ediyor. Bu kapsamda, kentimizin tüm ilçelerindeki endüstriyel tesisler ile alışveriş merkezi, okul, hastane, yurt, kurs, mağaza, pasaj, eğlence yeri, akaryakıt tesisi ve benzeri tesis ve işletmeler, önce proje safhasında, devamında inşaat safhasında ve hizmete açılış safhasında inceleniyor. Daha sonra da bu sistemlerin işlerliği, yerinde incelenerek denetleniyor.

 

FİRMADAN BRİFİNG

Yapılan inceleme ve denetimlerde, yangınların önlenmesi için geliştirilmiş olan teknolojik yöntemler ile bu yöntemlerin tesis edilmesi esnasında kullanılan malzemelerin üretim teknolojisi, işlevsellikleri ve yeterlilikleri gibi yönlerinin, bu denetimleri gerçekleştiren personellerce iyi derecede bilinmesine büyük önem veriliyor. Bu kapsamda, merkezi İstanbul’da bulunan, köpüklü söndürme sistemleri kuran bir firmadan brifing alındı. Brifing kapsamında firma yetkilisi Makine Mühendisi Dursun Şahin, köpüklü söndürme sistemleri teknolojisi, kurulumu, işletimi, test ve bakımı gibi hususlarda detaylı anlatımlarda bulundu.

 

PERSONEL SİSTEMİ KULLANABİLİYOR

Yangın güvenliğinin temin edilmesi için bu sistemlerin yerli yerince, istenen nitelik, sayı ve kalitede olması, periyodik bakım ve testlerinin düzenli olarak yapılması, personelin de bu sistemleri bilip kullanabiliyor olması gerekiyor. Brifing alan itfaiye denetim ekibi elektrik, makine, inşaat, endüstri, mekatronik ve benzeri meslek nosyonuna sahip itfaiyecilerden oluşuyor. Denetimlerin kapsamını ve kalitesini önemli ölçüde artıracağı düşünülen bu gibi bilgilenme faaliyetlerine devam edilecek.

ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER

Yangın önleme ve yangınla mücadele amacıyla bina, tesis ve işletmelerde ana hatlarıyla şu tedbirlere yer veriliyor:

1- Mimari Tedbirler (Kaçış yolları oluşturmak için gerekli koridor, kapı, merdiven).

2- Elektronik algılama ve uyarı sistemleri (gaz-duman-ısı detektörleri, siren ve mekanik sistemleri devreye alan yazılımlar vb.)

3- Elektriksel sistemler (aydınlatma ve yönlendirme, paratoner, jeneratör vb.)

4- Mekanik sistemler (yangın dolabı, yağmurlama sistemi, köpüklü söndürme sistemi, hidrant vb.)

5-Elektrik, elektronik ve mekanik tesisatın güncelliği (ölçüm & bakım)

6- Doğru yapı malzemesi kullanımı

7-Acil Durum Planlaması

8-Eğitim/tatbikat

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751