IV. Uluslararası Hıdırellez Bayramı kutlanacak
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen IV. Uluslararası Hıdırellez Bayramı 2 gün sürecek etkinliklerle dopdolu geçecek. 05-06 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Hıdırellez Bayramının bu yıl 4.’sü düzenleniyor. İzmit Maphoytag Folklor Ekibi, Bulgaristan, Sırbistan (Sancak) ve Makedonya folklor ekiplerinin de katılacağı Hıdırellez Bayramı’nda Türkiye, Bulgaristan, Makedonya ve Sancak ekiplerinin folklor gösterileri sergilenecek ve Balkan Türküleri söylenecek.

 

BAYRAMIN 1. GÜNÜ

05-06 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek IV. Uluslararası Hıdırellez Bayramı’nın 1. gününde bakır gömme, koyun sağma ve yoğurt mayalama ritüelleri Sekapark Kültür alanında bulunan Balkan Kültür Evinde yapılacak. Akşam saat 18.00’da İzmit Akmeşe Köyü’nde Türkiye, Sırbistan, Makedonya ve Bulgaristan folklor ekiplerinin gösterileri yapılacak ve akşam yemeği yenilecek.

 

BAYRAMIN 2. GÜNÜ

IV. Uluslararası Hıdırellez Bayramı’nın 2. gününde sabah 06.30’da Seka Kültür alanında kapılara söğüt dalı asma ritüeli yapılacak. Akmeşe Köyünde kurban kesme ve çiğ toplamanın ardından çoban vardiya değişim ritüeli yapılacak. Akşam 17.00’da Sekapark Kültür Alanında bulunan Balkan Kültür Evinde bir gün önceden gömülmüş bakır kazan çıkarılacak. Balkan Kültür Evi bahçesinde, akşam yemeği, folklor gösterileri ve yöresel konserle Hıdırellez Bayramı renkli ritüeller, folklor gösterileri ve konserle son bulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817