İYİ PARTİ KADIN CİNAYETLERİ İÇİN YÜRÜDÜ


Düzenlenen tepki yürüyüşü, İYİ Parti İlçe Teşkilat binası önünde başladı. İl Başkanı Şanbaz Yıldız’ın programı nedeniyle yarım saat geç kaldığı yürüyüşe, il yöneticileri, İlçe Başkanı Cahit Sürüm ve ilçe yönetimi, belediye meclis üyeleri ve üyeler katıldı.

Parti önünde toplanan kalabalık gurup, ellerinde kadın cinayetlerine  ve Emine Bulut cinayetine tepki mesajlarını yer aldığı pankartlarla Cahit Zarifoğlu Caddesi ve Atatürk Caddesi’nde yürüdüler. Gurup daha sonra viyadük altında hazırlanan kürsü önünde toplanarak konuşmalar yaptılar.

Yapılan konuşmalarda kadın cinayetleri, artış nedenleri ve topluma etkisi anlatılırken, cezaların azlığı, yapılan ceza indirimlerinin mücadeleyi zorlaştırdığı söylendi.

İlçe Başkanı Cahit Sürüm konuşmasında, “Kadına şiddet konusu her şeyden önce bir zihniyet anlayışından kaynaklanan, ekonomik ve sosyal konuları da içeren politik bir konudur. Partimiz her türlü şiddete maruz kalan, kadına yönelik sosyal ve politik sorumluluğunun farkında olarak bu vahşete ve potansiyel vahşetlere karşı mücadelesini her alanda sürdürecektir. Emine Bulut katledilirken seyirci kalan ve görüntü kaydedenler kadar bu süreçte hepimizin payı var. Bir daha bu tür vahşetlerin yaşanmaması için elimizden geleni yapacağımıza söz veriyorum. Adaletin olmadığı bir ülkede barış ve huzurdan bahsedilemez. Bütün siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını, devletin kurumlarını etkili bir program hazırlamak için ortak çalışmaya davet ediyoruz” dedi.

Daha sonra konuşan İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Emine Bulut’un iyiler arasında yer aldığını ve olaydan sonra Meral Akşener’in ailesini ziyaret ederek destek olduğunu söyleyerek, ”Emine Bulut iyiler arasında yer alan iyi bir insandı, Allah Rahmet etsin. Bu olay Türk toplumuna inşallah ders olur. Emine Bulut cinayetlerinin olmaması için gelişmelerin takipçisi olacağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817