İYİ Partili Kadınların Mücadelesi Sürecek

Bu özel günde günümüzdeki kadınların durumları hakkında bilgiler veren Yılmaz, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

SÖZLEŞMEYİ HATIRLATTI

“Kadınların haklarını elde etme ve korumalarına yönelik mücadeleleri ulusal ve uluslararası platformlarda yasalar, STK’lar ve bireysel çabalarımızla güvenceye alınmıştır. Önce imzalanan sonra iptal edilen “İstanbul Sözleşmesi” uygulamaya konmuş, Türkiye bu düzenlemelerle kadına şiddete sıfır tolerans sözü vermiştir.

“CİNAYETLER ARTIYOR”

Fakat mevcut yasa ve düzenlemelerin bekçiler ayağından yargı ayağına kadar olan süreçte ihmaller zinciri ve cezalardaki iyi hal indirimleri, şiddet ve cinayetlerin caydırıcılığını azaltmaktadır. Kadınlar şiddete fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik veya dijital boyutta her türlü maruz kalabildikleri gibi en uç noktada kadın cinayetleri gitgide artmaktadır.

“ZİHNİYET GELİŞMELİ”

2021 yılında kadın cinayeti sayısı kasım ayı itibariyle 205, şüpheli ölümlerin sayısı 170 olarak açıklandı. Kadınların öldürülmemeleri, şiddete maruz kalmamaları için en önemli konu hükümet tarafından, Anayasanın 10. maddesinin kadınlar için eşitliğin yaşama geçmesini sağlama zorunluluğudur. Aynı zamanda toplumsal boyutta zihniyet değişikliği geliştirilmesidir. Partimiz her türlü şiddete yönelik sosyal ve politik sorumluluğunun farkındadır, mücadelesini sürdürecektir”.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817