İZAYDAŞ’TA ÇALIŞAN KADINLAR YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ
İZAYDAŞ’ta birçok farklı kademede emek veren kadın çalışanlar, İzmit Cephanelik mevkiindeki Livadi Restoran’da düzenlenen organizasyonda bir araya geldi. Şık ve lezzetli bir öğle yemeği eşliğinde başlayan programa, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, Genel Müdür Yardımcısı İsmail Uludağ ve Bayram Karakuş, Pazarlama Müdürü Ayfer Nefesoğlu, Mali ve İdari İşler Müdürü Savaş Akpolat, Satınalma Müdürü İsmail Akbaş, Genel Müdür Danışmanı Sinan Akay, Yakma Tesisi Müdürü Şahan Dede, TES-İŞ Adapazarı Şube Teşkilat Sekreteri Soner Gülsün ve yöneticilerin eşleri ile İZAYDAŞ’taki tüm kadın çalışanlar programda hazır bulundu.

 

SARAÇ”KADINLARIMIZIN HER ANI EMEK”

İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç programda yaptığı konuşmada, “Bugün 8 Mart, Dünya "Emekçi" Kadınlar Günü. Bugün, bize insan hakları, hayvan hakları ve çevre gibi değerleri satmaya çalışan Batı'nın, 1857 yılı 8 Mart günü 129 kadın dokuma işçisinin daha insanca çalışma şartı istediği için yanarak ölmesine neden olduğu gün. Bu mücadeleye emek veren herkesi saygıyla anıyorum. Hayatımızın her anında yan yana olduğumuz, her anı "emek olan" kadınlarımızın gününü kutluyorum. Her şiddete karşı olduğumuz gibi kadına şiddeti de kınıyorum ancak böyle bir günü sadece kadına şiddet ile anmak istemiyorum” dedi.

 

“HEPİNİZİN EMEĞİ VAR”

Genel Müdür Saraç konuşmasında ayrıca kadın çalışma arkadaşlarının şirkete önemli katkılar sağladığını dile getirdi. Kadın çalışanların 11’i yönetim kademesi olmak üzere 40 kişi olduğunu belirten Genel Müdür Saraç, İZAYDAŞ’ta cinsiyet ayrımı yapılmadan, eğitim ve tecrübeye göre görevlendirme yapıldığını kaydetti. Saraç “İZAYDAŞ’ın başarılı çalışmalarında hepinizin tek tek emeği var, teşekkür ediyorum. Bugün adet yerini bulsun diye birlikte değiliz. Gerçek anlamda sizlerle birlikte çalışıyor olmanın gururunu yaşadığımızı belirtmek isterim. Öte yandan sadece çalışan kadınlar değil ev hanımları da emekçidir, maddi karşılığı olmasa da büyük emekleri var” diye konuştu. Kadınlar günü özel programında söz alan, İZAYDAŞ’ta çeşitli birim ve kademelerde görev yapan kadın çalışanlar ise, kadınlar günü ile ilgili görüş ve düşüncelerini paylaştı.   

 

GÜNÜN ANISINA

Konuşmaların sonunda Genel Müdür Muhammet Saraç, yöneticiler ve eşleri İZAYDAŞ’ta çalışan tüm kadınlara günün anısına hediyeler verdi. Program toplu hatıra fotoğrafı ile son buldu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817