İZAYDAŞ’ta sistemden taviz yok


Türkiye’de atık yönetiminin lider kuruluşu İZAYDAŞ, Entegre Yönetim Sistemleri kapsamında, Kalitest belgelendirme kurumu denetçileri tarafından başarılı bir denetim geçirdi. Denetimin ardından konuşan Genel Müdür Muhammet Saraç, “Modern iş hayatı neyi gerektiriyorsa yerine getiriyor, disiplini bozmuyor, sisteme inanıyoruz” dedi.

KALİTEST DENETLEDİ

ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001kalite sistemleri belgelerine sahip İZAYDAŞ, bu belgelerle ilgili standartlar hakkında bir denetim gerçekleştirildi. Kalitest belgelendirme kurumundan gelen uzman denetçilerin, eksikliklerin giderilmesine ilişkin gerçekleştirdiği gözetim denetiminin açılış toplantısında, Genel Müdür Muhammet Saraç, yöneticiler ve denetçiler hazır bulundu.

AMAÇ KATMA DEĞER SAĞLAMAK”

Baş Denetçi Ömer Bıçak, gözetim denetiminde amaçlarının uygunluğu belgelendirmek olduğunu belirtti. Bıçak, “Standardın maddelerine göre aksayan yerler varsa katma değer sağlayacak şekilde iyileştirme unsurlarını sizlere raporlamak amacıyla burada bulunuyoruz” dedi.

KAYIT VE UYGULAMALAR KONTROL EDİLDİ

Yapılan planlamanın ardından dört kişiden oluşan ekibin, birimlerde yaptığı tam gün süren gözetim denetiminde, doküman ve kayıtlar ile saha uygulamaları kontrol edildi. Denetimin sonunda İZAYDAŞ’ın, yönetim sistemlerinde her geçen yıl büyük mesafe kaydettiği sonucuna varıldı.

İLERLEMELER GÖZE ÇARPIYOR”

Kapanış toplantısında değerlendirme yapan denetçi İsmail Hakkı Yücesan, kat edilen mesafenin olumlu olduğunu belirtti. Yücesan “Sizler tesis içerisinde yaptığınız işleri rutin bir faaliyet gibi görüyor olsanız da büyük ilerlemeler ve katma değerler gözümüze çarpmakta. Bu yılki denetim sonuçlarına baktığımızda büyük ve küçük başlıklar altında toplayacağımız herhangi bir uygunsuzluk söz konusu değil. Sistemin daha da iyileştirilmesi yönünde sizlerle paylaşacağımız bazı gözlemlerimiz olacak” diye konuştu.

SARAÇ: ARTIK SİSTEME İNANIYORUZ

İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, denetim kapanış toplantısında yaptığı konuşmada, yönetim sistemlerinin tercih hakkı olmayan bir konu olduğunu belirterek “Modern iş hayatı bunu gerektiriyor. Bizde buna uygun işlerimizi yürütüyoruz. Artık sisteme inanıyoruz ve her adımımızda sistemdeki karşılığına bakıyoruz. Yaptığımız işi doğru tanımlayacağız. Tanımladığımız işi takipleri ile doğru yapacağız” dedi.

DİSİPLİNİ BOZMAYACAĞIZ”

Saraç ayrıca “Sistem, kurumsal hafıza içinde geçerli. Her gün bir takım adımlar atılıyor. Bunların bir şekilde kurumun hafızasına girmesi lazım. Onun yolu da bu sistem ve kayıtlardır. Bizim için zamana, paraya hatta strese mal olsa bile, işçi sağlığı ve güvenliğinde, ihalelerimizde, atık kabul ve bertaraf sistemlerimizde bu disiplini bozmamaya gayret gösteriyoruz. Zor olsa da sistemden vazgeçmeye niyetimiz yok” diye konuştu. Genel Müdür Saraç son olarak gözetim denetimini gerçekleştirerek görüşlerini paylaşan denetim ekibine katkılarından dolayı teşekkür ederken, “sisteme olan inanç ve güvenlerinin artması nedeniyle de çalışma arkadaşlarımı tek tek tebrik ediyorum” dedi. Çalışmanın sonunda denetçiler ile birlikte İZAYDAŞ yöneticileri toplu fotoğraf çektirdi.

Bülten No: 1668

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817